U-BT speră la un nou succes european: "Ne dorim foarte mult victoria"

U-BT speră la un nou succes european: "Ne dorim foarte mult victoria"
| Foto: championsleague.basketball

Formația clujeană va disputa primul meci din Top 16 Basketball Champions League pe propriul teren, împotriva belgienilor de la Oostende. 

După ce a impresionat în faza grupelor și a debutat cu un succes în Top 16, U-BT speră la o nouă victorie europeană. 

Campioana României întâlnește Filou Oostende, iar antrenorul Mihai Silvășan a prefațat jocul contra formației din Belgia. 

"E un meci pe care vrem să îl câștigăm cu siguranță. În această fază din Champions League nu cred că există meciuri ușoare. Filou Oostende e o echipă puternică, o echipă care are experiență în competiție.

Au o echipă înaltă, cu cea mai mare medie de înălțime din BCL. Au 2-3 jucători care pot face diferența în relația de 1 la 1. Noi tratăm acest meci extrem de serios, ne dorim foarte mult victoria. 

Le-am spus băieților că putem considera aceste 6 meciuri ca o serie de play-off. Fiecare greșeală și fiecare meci în care nu ești 100% concentrat poate costa la final. 

La acest nivel dacă nu ai o apărare puternică și nu pui presiune pe adversar, nu prea ai șanse să câștigi. Am văzut meciul lor cu Malaga, au avut o primă repriză bună, însă apoi nu le-a prea ieșit mare lucru. 

Evident, Malaga a prestat o apărare extrem de agresivă și asta ne propunem și noi de la fiecare meci. Ei marchează în general multe puncte, însă s-a dovedit ca pot fi ținuți sub 60-70 de puncte", a declarat antrenorul echipei clujene. 

"E foarte important sa profităm de avantajul terenului propriu. Sunt o echipă bună, au experiență în meciuri europene și au un mix de jucători tineri și jucători în vârstă și pot fi foarte periculoși.

Sperăm să vină cât mai mulți oameni care să ne susțină. Avem o șansă mare și avem nevoie de ei pentru a ne atinge obiectivul", spus și Andrija Stipanovic.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Filou Oostende se va disputa luni, de la 19:30, în BT  Arena. 

Comenteaza