U-BT – Steaua 85-75. Clujenii conduc cu 2-0 seria, înainte de meciurile de la București

U-BT – Steaua 85-75. Clujenii conduc cu 2-0 seria, înainte de meciurile de la București
| Foto: foto u-bt.ro

“Studenții” s-au impus într-o partidă mai echilibrată decât o arată scorul.

Gazdele au început bine partida din Sala Polivalentă și au avut un procentaj perfect de aruncare în primele minute. Tehnicianul Stelei, Jukka Toijala, a cerut time-out, iar echipa roș-albastră a revenit în joc. În ultimul minut al sfertului, bucureștenii s-au apropiat la o singură posesei, iar după 10 minute, tabela indica 25-23 pentru clujeni.

Oaspeții au avut un start de sfert secund mai bun și au profitat de greșelile “studenților”. Bucureștenii au condus la jumătatea timpului de joc, dar cele două echipe au mers cap la cap. Apărarea clujeană nu a putut să găsească antidot pentru pivotul advers, Falker. Scorul înaintea pazuei era 42-40 pentru steliști.

După pauză, echiilibrul de pe parchet a continuat, iar cele două rivale s-au anihilat reciproc. Steaua a reușit să se distanțeze la două posesii, dar în ultimele minute ale sfertului echipa lui Mihai Silvășan s-a apropiar din nou. Scorul înaintea ultimelor 10 minute era 56-54 pentru oaspeți.

În prima parte a sfertului decisiv, cele două echipe s-au succedat la conducerea partidei. Baschetbaliștii s-au întrecut în atuncări de trei puncte. În cele din urmă, U-BT a reușit să pună distanță și să profite de avantajul terenului propriu. Scorul final a fost 85-75 pentru gazde.

Din echipa clujeană s-au remarcat Sakic (18 puncte, 6 recuperări), Watson (16 puncte, 5 assisturi) și Barro (12 puncte, 7 recuperări). Cei mai buni marcatori ai Stelei au fost Falker (21 de puncte, 7 assisturi), Flowers (14 puncte, 5 assisturi) și Taylor (14 puncte, 4 recuperări).

Pentru meciul al treilea, seria se mută la București. Prima partidă din capital se va disputa vineri, 25 mai, de la ora 18.

Comenteaza