U-BT – Steaua. Mihai Silvășan îndeamnă la concentrare înaintea meciului trei: “Sper să abordăm fiecare meci ca și cum ar fi decisiv și pentru noi”

U-BT – Steaua. Mihai Silvășan îndeamnă la concentrare înaintea meciului trei: “Sper să abordăm fiecare meci ca și cum ar fi decisiv și pentru noi”
| Foto: foto fiba.basketball

Fundașul Kuti Nandor speră ca echipa clujeană să nu meargă relaxată la București.

Antrenorul “studenților” a pregătit tactica pentru meciul cu roș-albaștri și speră că elevii săi nu își vor pierde concentrarea în meciul al treilea al seriei. “Ne așteptăm să fie dificil meciul de vineri, cu Steaua, la fel cum au fost și cele două de acasă, pentru ei este un meci de supraviețuire. Am încercat în aceste zile să le transmit jucătorilor că și pentru noi este foarte-foarte important meciul, vrem să păstrăm momentul bun pe care îl avem și să nu le dăm încredere că se poate întâmpla ceva.

Pentru asta, trebuie să fim sută la sută concentrați, ei vor juca un baschet foarte agresiv și trebuie să fim pregătiți, să avem grijă să nu lăsăm shooterii lor, foarte buni, să își intre în ritm, trebuie să facem o apărare foarte bună și, cred eu, dacă vom reuși aceste lucruri și vom fi tari din punct de vedere mental 40 de minute, vom reuși să câștigăm. Acesta este scopul nostru și mergem acolo să câștigăm seria încă din primul meci. Mi-am dorit să câștigăm primele două meciuri, deci putem spune că echipa a arătat așa cum mi-am dorit, în acest moment al sezonului este foarte important să câștigi, dacă vrei să treci mai departe, asta e tot ce contează.

Bineînțeles, treaba noastră ca antrenori este să analizăm ce putem face mai bine, ce am făcut greșit la un moment dat și să corectăm, însă, per total, dacă obții victoria trebuie să fii mulțumit. Sper că am învățat din experiența sezonului trecut, când am mers cu 2-0 la Oradea și am pierdut două jocuri fără drept de apel, sper că vom fi mai puternici, să abordăm fiecare meci ca și cum ar fi decisiv și pentru noi”, a declarat Mihai Silvășan.

Kuti Nandor a transmis același mesaj ca și antrenorul său. “Primele două meciuri au fost foarte grele pentru noi, foarte fizice, care s-au decis în ultimele minute. Mă bucur că am reușit să ne impunem la noi acasă. Mergem la Steaua să câștigăm primul meci! Știm că se câștigă greu acolo, avem o experiență neplăcută la Steaua, când conduceam cu 15 puncte la pauză și până la urmă am pierdut, încercăm să nu se mai repete așa ceva și să câștigăm.

Este foarte greu chiar și la 2-0, căci poate să apară în cadrul echipei o relaxare mentală, știind că avem încă două șanse, însă în aceste două zile antrenorul ne-a pregătit foarte mult mental și sper că nu se vor mai repeta problemele de anul trecut, din seria cu Oradea. Mergem să câștigăm primul meci, nu vrem să le dăm nicio a doua șansă celor de la Steaua, vrem ca de mâine să ne pregătim pentru finală. Vrem și în acest an eventul, în fiecare an ne dorim acest lucru la acest club”, a spus internaționalul român.

Meciul al treilea al semifinalei Ligii Naționale, dintre U-BT și CSM Steaua va avea loc vineri, 25 mai, de la ora 18.

Comenteaza