U-BT țintește un nou succes în Basketball Champions League: “Suntem încrezători și ne gândim doar la victorie”

U-BT țintește un nou succes în Basketball Champions League: “Suntem încrezători și ne gândim doar la victorie”
| Foto: championsleague.basketball

Formația clujeană va juca utimul meci continental al anului pe teren propriu, în compania italienilor de la Happy Casa Brindisi.

După o serie de meciuri ceva mai ușoare în campionat, U-BT se pregătește de o nouă înfruntare europeană. În BT Arena sosește Happy Casa Brindisi, ultima clasată din Grupa G, pe care “studenții” au învins-o în partida tur, scor 76-71.

Chiar dacă italienii nu o duc prea bine în campionat, unde au pierdut ultimele 4 jocuri, Mihai Silvășan susține că partida va fi mult mai complicată decât pare la prima vedere.

“Trebuie sa ne așteptăm la un meci greu. Sunt o echipă fizică, atletică, ce pune multă presiune pe minge. Au revenit doi jucători importanți față de partida tur. Ei își joaca ultima șansă la unul din primele două locuri.

Vin după 4 înfrângeri consecutive în Italia, însă cu siguranță vor să iasă din această pasă proastă. Pentru noi, înfrângerile lor nu schimbă viziunea asupra meciului. Vin dintr-unul dintre cele mai puternice campionate din Europa, unde sunt o echipă de top.

Noi ne simțim pozitivi, am avut câteva zile bune, suntem încrezători și ne gândim doar la victorie. Nu vreau să ne gândim la calificare, vrem să ne concentram strict pe acest meci, să fim puternici fizic și mental, iar la finalul meciului vom trage linie.

Nu ne gândim deloc la meciul tur. Am analizat jocul, însă ne gândim doar la ce strategie să punem în aplicare pentru a câștiga. Nu am avut un meci complicat de la ultimul joc din BCL. Am avut meciuri în care am putut odihni jucători, însă nu cred că e bine că nu am mai jucat la o intensitate cum se cere mâine. Vom vedea la ora jocului cât de pregătiți vom fi. Dacă intrăm cu 100% dorință de victorie, nu cred că se vor simți asemenea detalii”, a spus Mihai Silvășan.

La rândul său, Stefan Bircevic a prefațat partida. ”E un meci mare, sper că vom fi în cea mai bună formă. Ne-am pregătit bine și suntem fericiți ăa vom avea fanii alături de noi și cu siguranță ne vor da o energie bună. Nu avem meciuri ușoare, dar am avut timp de recuperare față de ultimul meci din BCL. În aceasta grupa cam toate echipele sunt la același nivel, oricine poate învinge pe oricine”, a declarat baschetbalistul.

Partida se va disputa miercuri, în BT Arena, de la 19:00. 

Comenteaza