U-BT, trei din trei în Top 16 Basketball Champions League. “Studenții” s-au impus în duelul cu BC Prometey

U-BT, trei din trei în Top 16 Basketball Champions League. “Studenții” s-au impus în duelul cu BC Prometey
| Foto: championsleague.basketball

Formația pregătită de Mihai Silvășan a obținut cel de-al treilea succes în a doua fază a competiției continentale, scor 92-81.

În partida disputată la Nymburk, Cehia, din cauza conflictului din Ucraina, campioana României a început bine, cu un parțial de 7-0. Deși diferența maximă a fost de 11 puncte, iar gazdele au pierdut multe mingi, diferența după primul sfert era de doar două posesii în favoarea “studenților”, 18-22.

Grație unei defensive agresive, clujenii au reușit un parțial de 6-0 și au reușit să se distanțeze în ce de-a doua perioadă de joc. Totuși, scenariul din prima parte s-a repetat, iar BC Prometey a revenit. După ce timp de minute bune ambele echipe au suferit la capitolul eficiență ofensivă, la pauză, tabela indica 43-39 pentru U-BT Cluj-Napoca.

Elevii lui Mihai Silvășan au ieșit mai concentrați de la cabine și s-au distanțat rapid la o diferență formată din două cifre. Campioana României a menținut ritmul bun și în minutele ce au urmat, a profitat de greșelile gazdelor, iar după cel de-al treilea sfert scorul era 68-55, în favoarea echipei clujene.

BC Prometey a început furtunos ultimele 10 minute de joc și a redus semnificativ din diferență. “Studenții” au reușit să pună capăt seriei bune a echipei ucrainiene și au echilibrat jocul. Deși a rămas fără Brown și Stewart pentru o bună parte din sfertul al patrulea, U-BT Cluj a gestionat excelent finalul de meci și s-a impus cu 92-81.

Cel mai bun marcator al formației clujene a fost Brown (20 de puncte, 3 recuperări), urmat de Richard (19 puncte, 6 pase decisive) și Bircevic (15 puncte, 10 recuperări).

Comenteaza