U-BT, victorie de palmares în FIBA Europe Cup. Clujenii au ratat calificarea în grupele competiției

U-BT, victorie de palmares în FIBA Europe Cup. Clujenii au ratat calificarea în grupele competiției
| Foto: fiba.basketball

"Studenții" au câștigat manșa retur, în fața israelienilor de la Ironi Ness Ziona, scor 89-88. 

Partida din Sala Polivalentă a avut un început echilibrat cu ambele echipe așteptând să își descopere adversarul. Sfertul a fost un adevărat festival al aruncărilor de trei puncte, iar israielienii au ieșit învingători. Baschetbaliștii de la Ironi Ness Ziona au înscris de șase ori de la distanță, față de doar două reușite ale clujenilor. Scorul după primele 10 minute era în favoarea oaspeților.

Sfertul secund s-a desfășurat după aceleași coordonate. Totuși, “studenții” au mărit ritmul și au reușit să țină pasul cu formația din Israel. Oaspeții au reușit din nou să se remarce de la trei puncte, dar și la capitolul recuperări. Scorul pauzei a fost 43-42 pentru Ironi.

După revenirea de la cabine, partida a avut același scenariu. Ambele echipe s-au apărat agresiv și au cauzat multe greșeli ale adversarilor. Jocul a fost unul pe contre, cu israielienii profitând din nou de aruncările de la distanță. Înaintea ultimului sfert, U-BT a trecut în avantaj, scor 63-61.

La începutul ultimului act, cele două formații au mers cap la cap. Clujenii au forțat și au reușit desprinderea la două posesii. Totuși, efortul nu a fost suficient, după ce în tur au pierdut la 13 puncte diferență. Astfel, U-BT a câștigat în meciul retur, scor 89-88. 

Cel mai bun marcator al “studenților” a fost Dykes (20 de puncte, 7 assist-uri), urmat de Washburn (16 puncte, 5 recuperări) și Moldoveanu (15 puncte, 4 recuperări). De la oaspeți s-au remarcat Gutt (18 puncte, 3 recuperări), Dunne (12 puncte, 6 recuperări), Cook (19 puncte, 3 recuperări). 

Elevii lui Mihai Silvășan revin la lupta din Liga Națională. Clujenii vor întâlni BC SCM Timișoara, sâmbătă, de la ora 19:00.

Comenteaza