U-BT, victorie de senzație împotriva Stelei

U-BT, victorie de senzație împotriva Stelei
| Foto: foto u-bt.ro

Clujenii au învins categoric una dintre contracandidatele la titlu, scor 84-68.

Partida a îmceput bine pentru “studenți”, care au reușit în primele minute un partial de 9-0. Oaspeții au revenit treptat în joc și au reușit să echilibreze meciul. Primul sfert a fost presărat cu multe aruncări de la distanță ale clujenilor și cu multe dunk-uri de ambele părți. După primele 10 minute, tabela indica 23-21 pentru gazde.

În sfertul al doilea, cele două echipe au mers cap la cap. Deși banca Stelei a fost mai eficientă, baschetbaliștii de la U-BT au reușit să rămână la conducere, ba chiar și-au mărit ușor avantajul. La pauză, scorul a era 42-35 pentru clujeni. Kromah (10 puncte) și Watson (9 puncte) au fost principalii marcatori ai primei părți.

În cel de-al treilea sfert, elevii lui Mihai Silvășan s-au desprins decisiv. “Studenții” au avut un procentaj mai mare al aruncărilor, dar au stat mai bine și la capitolul recuperări. Steaua a fsot aproape de revenire, pe fondul unei relaxări a gazdelor, dar scorul înaintea sfertului al patrulea a fost 65-54.

În ultima parte a jocului, U-BT a dominat clar jocul, iar elevii lui Mihai Silvășan au arătat din nou ca o echipă capabilă să câștige titlul de campioană. “Studenții” au menținut controlul pe tot parcursul sfertului și nu au permis adversarului să se apropie, ba chiar au majorat diferența.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Kuti (16 puncte, 3 recuperări), Kromah (15 puncte, 5 pase decisive) și Barro (13 puncte, 9 recuperări). De la Steaua s-au evidențiat Flowers (15 puncte, 6 recuperări), Lapornik (12 puncte, 2 recuperări) și Zekovic (12 puncte, 3 recuperări).

Următorul meci pentru U-BT va fi împotriva echipei BC Timișoara. Partida va avea loc în Sala Sporturilor “Horia Demian”, vineri, 23 martie, de la ora 17:15.

Comenteaza