U-BT, victorie dramatică în derby-ul cu CSU Sibiu. Kyndall Dykes a fost cel mai un marcator al partidei

U-BT, victorie dramatică în derby-ul cu CSU Sibiu. Kyndall Dykes a fost cel mai un marcator al partidei
| Foto: fiba.basketball

În urma succesului împotriva marii rivale, clujenii ocupă locul al doilea în clasamentul Ligii Naționale, la egalitate de puncte cu sibienii.  

Împinși de la spate de o galerie numeroasă, oaspeții au început mai bine partida din Sala Polivalentă, cu un parțial de 9-4. U-BT a revenit repede în joc și a restailit egalitatea în teren. Totuși, sibienii au pofitat de spațiile din apărarea clujeană și s-au desprins pe tabelă. După primele 10 minute, scorul era 24-15.

Jocul bun al oaspeților a continuat și în startul sfertului secund, în timp ce clujenii au ratat mai multe oportunități de a se apropia pe tabelă. Mihai Silvășan a cerut timp de odihnă, iar elevii săi au intrat mai montați pe parchet. “Studenții” au arătat mai multă intensitate în ambele faze și s-au apropiat la o singură posesie de sibieni. Cele două echipe au intrat la vestiare la egalitate, scor 34-34.

În primele minute de la reluare, jocul a fost echilibrat, dar treptat, CSU Sibiu a preluat inițiativa și a pus din nou distanță pe tabelă. Oaspeții au surprins defensiva clujeană și au reușit să transforme majoritatea aruncărilor de trei puncte. U-BT nu și-a regăsit ritmul din finalul sfertului secund, iar cu 10 minute înainte de final, scorul era 68-56 pentru formația condusă de Dan Fleșeriu.

În ultima parte a jocului clujenii au forțat revenirea și au restabilit egalitatea cu cinci minute înainte de final. “Studenții” au gestionat perfect finalul de meci și au profitat de fiecare greșeală a adversarului. Elevii lui Mihai Silvășan au reușit să pună distanță între ei și sibieni și s-au impus cu 84-80.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Dykes (24 de puncte, 5 assisturi), Torok (12 puncte, 2 recuperări) și Rasic (15 puncte, 5 recuperări). 

Comenteaza