U-BT, victorie mare în FIBA Europe Cup. "Studenții" au câștigat la ultima fază și sunt cu un pas în sferturi

U-BT, victorie mare în FIBA Europe Cup. "Studenții" au câștigat la ultima fază și sunt cu un pas în sferturi

Echipa clujeană a reușit să se impună dramatic în fața bielorușilor de la Tsmoki Minsk, scor 76-74 și au luat o opțiune serioasă pentru calificarea în faza eliminatorie. 

Începută cu un moment de reculegere în memoria legendarului Kobe Bryant, partida din Sala Polivalentă a avut un start echilibrat. Clujenii au preluat inițiativa și s-au distanțat la două posesii. Totuși, oaspeții au revenit în finalul sfertului, iar după primele 10 minute, scorul era 15-19. Tsmoki Minsk a controlat partida în startul sfertului secund, iar U-BT a revenit cu greu în joc. La pauza mare, tabela indica 41-35 în favoarea bielorușilor.

Deși au intrat pe parchet cu energie după revenirea de la cabine, “studenții” au avut probleme serioase în ofensivă. Elevii lui Mihai Silvășan nu au găsit soluții împotriva apărării oaspeților, care și-au continuat jocul eficient. Totuși, spre finalul sfertului, clujenii au redus din diferență, iar cu 10 minute înainte de final, scorul era 54-58. Susținuți puternic din tribune, “studenții” au început furtunos utimul sfert, cu un parțial de 10-2. Deși oaspeții au revenit, avantajul a fost tot al clujenilor. Atmosfera din sală și experiența baschetbaliștilor de la U-BT s-au dovedit decisive, iar elevii lui Mihai Silvășan s-au impus cu

Cel mai bun marcator al clujenilor a fost Darko Planinic (21 puncte, 6 recuperări), urmat de Richard (18 puncte, 5 recuperări) și Tarolis (13 puncte, 3 recuperări). 

În cealaltă partidă a grupei, CSM Oradea cedat în fața israelienilor de la Ironi Ness Ziona, scor 85-77. 

Comenteaza