“U” Cluj a dezamăgit la Pitești. “Studenții” au suferit a doua înfrângere a sezonului, cu FC Argeș

“U” Cluj a dezamăgit la Pitești. “Studenții” au suferit a doua înfrângere a sezonului, cu FC Argeș
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

După ce au pierdut la Reșița în prima etapă, clujenii au cedat și pe terenul formației conduse de Nicolae Dică, scor 1-0, după un meci în care jocul a fost unul mult sub așteptări.

Partida de la Pitești a început cu un momoent de reculegere în memoria lui Florin Halagian, fostul antrenor al echipei din ”Trivale”.  Gazdele au dominat la capitolul posesie în primele minute, însă clujenii au fost cei care au contat în atac.

După aproape un sfert de oră, Dican a reluat puternic cu capul, iar execuția i-a pus probleme serioase lui Agachi, care a respins cu greu. Piteștenii au răspuns prin Năstăsie, care a tras mult peste, din unghi. Presiunea “studenților” a scăzut în intensitate, iar elevii lui Nicolae Dică a profitat.

La jumătatea reprizei, Buhăescu a trimis cu capul pe lângă, din câțiva metri. Gazdele s-au instalat în jumătatea clujeană, însă până la finalul reprizei dominația a fost una care nu i-a dat emoții lui Dur-Bozoancă. Astfel, scorul pauzei a fost 0-0. Startul actului secund s-a desfășurat după aceleași coordonate.

FC Argeș a dominat încă din primele minute ale reprizei și au fost aproape de gol în două rânduri, prin Năstăsie, al cărui șut a lovit bara lui Bozoancă. Portarul clujenilor nu a mai putut face nimic în minutul 58, când tot căpitanul piteștenilor a tras puternic de la distanță și l-a învins pe goalkeeper.

Deși au preluat inițiativa, clujenii nu au avut un răspuns concret la golul primit. Jocul a fost unul încâlcit, fără o idee clară în plan ofensiv. În cele din urmă, golul lui Năstăsie a fost decisiv și FC Argeș a câștigat cu 1-0. 

Echipe de start:

FC Argeș: Agachi - Dănescu, Vişa, Şerbănică, Muşat - Panait, Brînzan (Motroc ‘81) - Popescu, Năstăsie, Blejdea (Barbu ‘60) – Buhăescu (Tofan ‘74)

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă - Takacs, Inacio Miguel, Crăciun, Berci - Dican, Andre Ceitil, Florescu (Gavra ‘65) - A. Pop (Burghele ‘88), Goga, Rafa (Pîrvulescu ‘71)

Următorul meci al clujenilor va fi la Târgu-Mureș, împotriva nou-promovatei SCM Gloria Buzău.

Comenteaza