"U" Cluj, a doua victorie la rând în Liga Florilor

"U" Cluj, a doua victorie la rând în Liga Florilor
| Foto: foto facebook.com/uclujhandbal

Clujencele au învins HC Dunărea Brăila, scor 29-24, la capătul unui meci pe care l-au dominat la toate capitolele. 

Partida din Sala Sporturilor "Horia Demian" a început echilibrat. O eliminare de două minute obținută de Diana Lazăr a ajutat la desprinderea "studentelor", care au creat rapid o diferență de trei goluri. După pauza competițională datorată jocurilor echipei naționale, Universitatea a părut o echipă mai bună în apărare. Un stil defensiv agresiv, susținut de intervențiile Ionicăi Munteanu au menținut echipa clujeană la conducere. Pe final de repriză, niciuna dintre echipe nu a putut fructifica oportunitățile ofensive, uneori chiar din situații de 1 la 1 cu portarul advers. În ultimul minut de joc, "studentele" au încasat două eliminări, dar au intrat la vestiare în avantaj pe tabelă, scor 14-11. 

Deși a început repriza cu două jucătoare mai puține pe teren, Universitatea a avut un start lansat și un parțial de 6-1. Evoluțiile excelente ale portarului și ale apărătoarelor au continuat, iar clujencele au reușit numeroase intercepții. Jocul defensiv a fost susținut și de contraatacuri foarte bine executate și de jocul bun al liniei de 9 m, în special Senocico și Lazăr. Oaspeții au încercat să se apropie, dar nu au putut face față elanului jucătoarelor pregătite de Alin Bondar. Pe final, antrenorul clujencelor a ales să dea șanse și unnor junioare, iar "U" s-a impus cu 29-24. 

De la Universitatea s-au remarcat Senocico (9 goluri), Chintoan (6), Lazăr și Boian (ambele 5). De la HC Dunărea Brăila s-au remarcat Vătu (6) și Berescu (5). 

Clujencele ocupă locul 10 în Liga Florilor, cu 20 de puncte. Următorul meci pentru "studente" va fi împotriva echipei HC Zalău, sâmbătă, 14 aprilie. 

Comenteaza