“U” Cluj, spectacol pe terenul ultimei clasate. “Studenții” s-au distrat la Brăila

“U” Cluj, spectacol pe terenul ultimei clasate. “Studenții” s-au distrat la Brăila
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Echipa antrenată de Bogdan Lobonț a câștigat fără emoții împotriva Daciei Unirea Brăila, scor 8-0, într-un joc în care Dorin Goga, căpitanul clujenilor, a înscris de patru ori. 

Deși gazonul de la Brăila a fost unul care a pus probleme jucătorilor, startul meciului a fost cum nu se poate mai bun pentru “Șepcile roșii”. Janos a ratat prima ocazie în al doilea minut de joc, dar trei minute mai târziu, Cordoș nu a ratat țina și a deschis scorul. Până la finalul primului sfert de oră, Universitatea și-a mărit avantajul, prin Goga, care a driblat tot ce i-a stat în cale și a înscris.

Apoi jocul a fost echilibrat pentru cea mai mare parte a reprizei, dar ultimele 10 minute le-au aparținut tot clujenilor. Goga a reușit dubla în minutul 39, după ce a finalizat o acțiune în care Janos s-a încurcat în propriile driblinguri. Un minut mai târziu, tot căpitanul “studenților” a fost la capătul unei faze de atac și a stabilit scorul pauzei, 4-0 pentru “U” Cluj.

Jocul din primele minute ale actului secund a fost unul echilibrat. Totuși, “studenții” s-au dezlănțuit, iar  Janos Norbert a modificat din nou tabela în minutul 57. După mai bine de o oră de joc, mijlocașul a avut o acțiune foarte bună și i-a pasat lui Gavra, care a înscris pentru 6-0.

Câteva minute mai târziu, nu a fost nicio surpriză cine s-a aflat la finalizare, iar Goga a marcat pentru a patra oară în partida de la Brăila. La intrarea în ultimul sfert de oră, Gavra a reușit dubla, după o acțiune a lui Pîrvulescu. Giurgiu a lovit bara la ultima fază a meciului, dar partida s-a încheiat cu victoria clujenilor. 

Echipe de start:

Dacia Unirea Brăila: Moldoveanu - Muşea, Prunescu, Moroianu (Mihalcea ‘46), Van den Driest – Niţă, Pleşa, Izmană, Ciucureanu (Sahru ‘46) – Konyeha (Robu ‘65), Jallow

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman (Telcean ’67), Cordoș (Ursu ’63), Sepsi, Taub – Greu, Giurgiu – Hațiegan, Goga (Pîrvulescu ‘71), Janos – Gavra

În urma victoriei de la Brăila, “U” Cluj a acumulat 66 de puncte și se menține pe locul trei în clasament. Pentru “studenți” urmează un duel cu Ripensia Timișoara.

Comenteaza