“U” Cluj a obținut doar o remiză cu Csikszereda. Dur-Bozoancă a fost îngerul păzitor al “studenților”

“U” Cluj a obținut doar o remiză cu Csikszereda. Dur-Bozoancă a fost îngerul păzitor al “studenților”
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Formația pregătită de Adrian Falub a remizat la Miercurea Ciuc, scor 1-1,  într-un meci în care goalkeeper-ul “Șepcilor roșii” a făcut minuni în poartă.

Sub privirile președintelui FRF, Răzvan Burleanu, partida de la Miercurea Ciuc a avut un start echilibrat. Cele două echipe au evoluat modest în prima parte a reprizei, fără să se apropie de poarta adversă. La jumătatea primului act, Rafa a avut prima ocazie importantă, însă mingea trimisă de portughez a teut puțin pe lângă bară. Apoi, gazdeel au devenit mai prezente în atac, iar Dur-Bozoancă a devenit eroul clujenilor. Mai întâi, a scos șutul lui Gonzalez, iar mai apoi i-a blocat pe Bajko și Casiadi, iar scorul pauzei a fost 0-0.

“Studenții” au fost mai activi după revenirea de la cabine. La cinci minute de la reluare, Rafa a întors în care o minge pentru Gavra, dar șutul atacantului a fost respins de un apărător care a plonjat în fața balonului. Totuși, gazdele au fost cele care au înscris. După mai bine de o oră de joc, Magyari a ratat din poziție ideală, iar un minut mai târziu, mijlocașul ciucanilor nu a mai ratat ținta și a deschis scorul.

Deși clujenii erau cei care alergau după egalare, tot gazdele au avut cele mai mari ocazii. Dur-Bozoancă a salvat din nou în două situații limită, în fața aceluiași Magyari și a lui Kalman. Deși nu au presat serios, “Șepcile roșii” au reușit să egaleze. Cu un sfert de oră îaninte de final, Crăciun a trimis în plasă o centrare a lui Rafa. Până la final fazele de poartă au lipsit cu desăvârșire, iar scorul final a fost 1-1.

Echipe de start:

Csikszereda: Bordas - Palmeş, Mitra, Csonka, Simo – Berde (Veres ‘82), Casiadi - Magyari, Eder Gonzalez, Kalman  (Barta '87)– Bajko (Logon ‘61)

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Takacs (Taub ‘84), Kay, Crăciun, Berci, Tiago (Inacio ‘71) – Rafa, Dican, Florescu – Al. Pop, Gavra (Pîrvulescu ’66)

Pentru clujeni urmează un duel pe teren propriu, împotiva celor de la Ripensia Timișoara.

Comenteaza