"U" Cluj a pierdut procese în valoare de 240.000 de euro într-o singură lună

Clubul de fotbal Universitatea Cluj a pierdut definitiv în cursul lunii decembrie mai multe litigii, a căror valoare se ridică la suma de 240.000 de euro.

Curtea de Apel Suceva s-a pronunțat în ultima lună a anului trecut în șase dosare desprinse din cel de insolvență înregistrat în 2013, în care foști jucători ai echipei de fotbal, alături de fostul antrenor Viorel Ganea, își cer banii pe care ar fi trebuit să îi primească pentru perioada în care au activat în cadrul clubului.

Prin urmare, în 11 decembrie instanţa suceveană a decis să admită recursul formulat de mijlocaşul Viveiros Nuno Filipe, căruia Universitatea Cluj trebuie să îi plătească 34.848 de euro, informează publicaţia clujust.ro. 

În alt dosar, Curtea de Apel Suceava a respins recursul FC Universitatea Cluj SA, făcut prin administratorul judiciar A&A Contultants SPRL, privind neexecutarea contractului de către Adrian - Borza ca tardiv formulat. Astfel, clubul este obligat să îi plătească atacantului o creanţă de 17.250 de euro.

În ceea ce îl priveşte pe portarul Emilian Dolha, Curtea a respins recursul ca nefondat, fiind menținută sentința de la tribunal, care prevede ca acesta să primească din partea clubului suma de 12.750 de euro.

În cazul lui Valentin Lemnaru, instanţa suceveană a modificat sentința dată de Tribunalul Botoșani, scăzând 1.767 de euro din datorie. În urma deciziei, Universitatea Cluj este obligată să îi achite atacantului suma de 39.031 euro, şi nu 40.798 euro, cum era prevăzut iniţial. În urma anulării ca nefondat a unui recurs al clubului de fotbal clujean, mijlocaşul Raul Costin trebuie să primească din partea acestuia 33.791 de euro. 

Nu în ultimul rând, în dosarul fostului antrenor Viorel Ganea instanţa suceveană a decis să respingă ecursul intentat ca nefondat, rămânând astfel definitivă sentința din ianuarie 2015 a Tribunalului Botoșani. Aceasta prevede ca Universitatea Cluj să îi achite lui Ganea 100.000 de euro. Sumele pe care Universitatea Cluj trebuie să le plătească însumează 241.670 euro. 

Comenteaza