Breaking news “U” Cluj a reușit promovarea în Liga a 2-a, cu patru etape înainte de finalul campionatului

“U” Cluj a reușit promovarea în Liga a 2-a, cu patru etape înainte de finalul campionatului
| Foto: foto Cristian Cosma/ fcuniversitateacluj.ro

“Studenții” au făcut spectacol cu formația secundă a lui Gaz Metan Mediaș, scor 7-0.

Clujenii au început puternic partida de pe Cluj Arena, iar Ene a deschis scorul în minutul 8. Un minut mai târziu, Hațiegan a tras puțin pe lângă, din unghi, iar după un sfert de oră, Ene l-a imitat. Vârful Universității a mai ratat o bună oportunitate, dar la faza imediat următoare, Hațiegan a scăpat singur și l-a executat pe portarul Florea.

Au mai urmat ocaziile lui Goga și Hordouan, dar după o jumătate de oră de joc, căpitanul clujenilor a părăsit terenul, fiind accidentat. Înlocuitorul său, Ursu a intrat foarte bine în joc, iar în minutul 37 a pătruns excelent pe partea stângă și l-a lăsat pe Ene cu poarta goală, iar atacantul Universității a îndeplinit o simplă formalitate. Cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, Hațiegan a speculat o greșeală a apărării medieșene și a tras puternic, fără speranță pentru Florea. Astfel, la pauză, echipa lui Falub conducea cu 4-0.

În partea a doua a jocului, clujenii au început mai relaxat și nu au mai forțat. Totuși, ocaziile au apărut, iar în minutul 58, Ene a reușit un lob care a depășit portarul advers, dar a lovit doar plasa laterală. Patru minute mai tărziu, Manu a înscris după o lovitura liberă indirectă din careul oaspeților.

Giurgiu a semnat o altă ocazie bună, dar Universitatea avea să marcheze din nou doar după minutul 80. Cu șase minute înainte de final, Lemnaru și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, iar două minute mai târziu, Greu i-a pasat excelent lui Ursu care a înscris în poarta goală. Astfel, clujenii au învins clar, scor 7-0 și a reușit promovarea matematică în Liga a 2-a.

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Gorcea – Chiș, Abrudan, Cordoș, Manu – Giurgiu, Florescu (’79 Greu) – Hordouan, Goga (’29 Ursu), Hațiegan (’57 Micaș) – Ene (’66 Lemnaru)

Gaz Metan Mediaș 2: Florea – Cioban, Băcilă, Pop, Jica – Szasz, Bîrză – Buziuc Alexandru, Buziuc Cosmin (’46 Ilaș, ’72 Capră), Viegas (’85 Hăjmășan) - Iorga (’46 Costea)

“U” Cluj a acumulat 62 de puncte și a promovat în eșalonul secund, din Seria 5 a Ligii a 3-a. Următorul meci va fi în deplasare împotriva echipei ACS Comuna Recea, miercuri, 9 mai.

Comenteaza