"U" Cluj ar fi putut profita în urma transferurilor lui Moruțan. Unde au ajuns banii

"U" Cluj ar fi putut profita în urma transferurilor lui Moruțan. Unde au ajuns banii
| Foto: digisport.ro

Clubul clujean ar fi trebuit să beneficieze de o parte din suma de transfer achitată de Galatasaray către FCSB.

Crescut la juniorii Universității Cluj, Olimpiu Morțuan a mai evoluat pentru FC Botoșani, FCSB și Galatasaray, iar în prezent joacă la Pisa, în Serie B. Conform regulamentelor, în urma tranfserului mijlocașului în Turcia, echipa clujeană ar fi trebuit să beneficieze de o parte din sumă, drept compensație de solidaritate.

Cu toate acestea, banii nu au ajuns în conturile formației din Superligă, ci au fost trimiși către o societate aflată în faliment. Potrivit GSP, "FC Universitatea Cluj SA" a încasat 207.298,97 lei (aproximativ 42.000 de euro) de la Galatasaray, iar trupa din Istanbul mai are de achitat circa 21.000 de euro până în 10 februarie 2023.

Societatea care a încasat suma a fost deținută de Florian Walter fostul patron al clubului, decedat între timp. După intrarea în faliment a societății, Walter a cedat către Primăria Cluj-Napoca marca, fiind înființat un ONG pe care clubul funcționează în prezent.

"La noi nu a intrat nimic, deoarece am transmis că nu suntem noi societatea SA, ci suntem un ONG nou. Nu știu unde au intrat banii pentru compensația de solidaritate din transferul lui Moruțan de la FCSB la Galatasaray", a declarat Bogdan Cantor, oficialul Universității Cluj.

Totodată, aceeași societate, "FC Universitatea Cluj SA" a încasat compensația de solidaritate în valoare de circa 31.000 de euro, în urma transferului lui Moruțan de la FC Botoșani la FCSB.

Potrivit regulamentelor FRF, contribuția de solidaritate reprezintă 5% din suma de transfer și e repartizată cluburilor care au contribuit la formarea unui jucător, în perioada în care acesta a avut vârsta între 12 și 23 de ani.

Comenteaza