"U" Cluj, calificare în grupele Cupei României. "Studenții" au ajuns la trei victorii consecutive cu Neagoe pe bancă

"U" Cluj, calificare în grupele Cupei României. "Studenții" au ajuns la trei victorii consecutive cu Neagoe pe bancă
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Eugen Neagoe a învins cu 2-0 divizionara secundă Concordia Chiajna și a avansat în următoarea fază a competiției.

Echipa clujeană a încercat să își impună jocul încă din primele minute, a avut posesia și s-a instalat în jumătatea adversă. Cu toate acestea, prima mare ocazie a jocului a fost a gazdelor, când Rusescu s-a înâlțat în careu și a trimis pe poartă, însă Iliev a respins cu prețul unei accidentări care a întrerupt partida câteva minute (11).

Răspunsul "studenților" a venit abia 7 minute mai târziu, însă a modificat și tabela. Remacle a centrat bine la colțul lung de unde Hofman a reluat în bară, însă balonul a ajuns la Thiam care a șutat puternic și a înscris primul său gol pentru "U" Cluj (18). Oaspeții au continuat să domine pentru o scurtă perioadă, dar treptat Concordia a avansat spre poarta lui Iliev.

Deși jocul ilfovenilor a fost bazat pe mingi lungi și faze fixe, Ndiaye putea restabili egalitatea după ce s-a trezit singur în careu, dar a trimis mult peste transversală (29). Gazdele au încercat în continuare să creeze pericol, dar defensiva clujeană a rezistat.

Ultimele secvențe ale reprizei le-au aparținut "Șepcilor roșii". Mai întâi Bic a trimis alături din poziție bună (42), iar mai apoi Vlădoiu a surprins cu un șut de la distanță pe care Chudy l-a respins cu greu (43). Astfel, Universitatea Cluj conducea după primele 45 de minute, scor 1-0.

Și după revenirea de la vestiare "studenții" au continuat să controleze jocul, în timp ce gazdele și-au pierdut din ce în ce mai multe din entuziasm. În plus, după aproape o oră de joc, Vlădoi a centrat excelent din flancul drept, iar Fulop a reluat în plasă pentru 2-0 (59).

După cel de-al doilea gol nu s-a mai pus problema învingătoarei. Clujenii au redus din turație și au încercat să își conserve energia pentru următoarele dueluri din Superligă. O nouă ocazie a lui Fulop și un șut bun de la distanță expediat de Ely au fost momentele în care "Șepcile roșii" au pus cu adevărat probleme. Așadar, Universitatea Cluj s-a impus cu 2-0 și s-a calificat în grupele Cupei României.

Comenteaza