“U” Cluj continuă aventura în Cupa României. “Studenții” au reușit o revenire de senzație la Craiova

“U” Cluj continuă aventura în Cupa României. “Studenții” au reușit o revenire de senzație la Craiova
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Echipa pregătită de Adrian Falub a reușit să elimine FC U Craiova, scor 3-2, după prelungiri, în șaisprezecimile de finală ale competiției.

Partida de pe Stadionul “Ion Omblemenco” a început cum nu se poate mai prost pentru clujeni. În minutul șase, gazdele au profitat de greșelile defensive ale “studenților” și au deschis scorul prin Bălan. Tot atacantul oltenilor s-a aflat la finalizare după un sfert de oră de joc și a reușit să ducă scorul la 2-0. Elevii lui Adrian Falub au alergat după egalare pe toată durata reprizei, însă nu au avut succes în plan ofensiv. Totuși, cu patru minute înainte de pauză, Telcean s-a înâlțat în careu și a reușit să reia în plasă o centrare venită din flancul stâng. Astfel, scorul pauzei era 2-1 pentru FC U Craiova.

Actul secund a început cu o întârziere de peste 10 minute din cauza unei accidentări suferite de unul dintre tușieri. Startul reprizei i-a găsit pe clujeni în atac, iar eforturile “Șepcilor roșii” au fost răsplătite. La șase minute de la reluare, Florescu a centrat excelent în careu, iar Rafa a restabilit egalitatea cu un șut din apropiere. După golul egalizator partida s-a echilibrat, iar frica s-a instalat în jocul celor două formații. Spre finalul timpului regulamentar, Tiago Lopes a fost eliminat pentru un fault dur, iar “studenții” au rămas în inferioritate numerică. Scorul după 90 de minute a fost 2-2, iar partida a intrat în prelungiri.

Prima repriză de prelungiri a început perfect pentru elevii lui Adrian Falub, care au reușit să înscrie. Rafa a reușit dubla, din centrarea luI Takacs. Oltenii au încercat să revină, însă Tordai i-a salvat pe “studenți” în mai multe situații. Clujenii au gestionat perfect cea de-a doua repriză de prelungiri și a reușit să învingă 3-2 și să obțină calificarea în optimile Cupei României. 

Echipe de start:

FC U Craiova: Bodea - Negru, Avram, Gugu, Cristiu – Suciu (Dănănae ‘86), Pop – Raicea (Trabalka ‘98), Stoenac (Răducanu 63'), R. Tudor (Zimţa 46') – Bălan

Universitatea Cluj: Tordai - Telcean, Kay, Inacio Miguel (Takacs ‘72), Berci, Taub (Tiago Gomes 25') - Mihalcea (Rafa 46'), Ceitil, Florescu, Pîrvulescu - Al. Pop (Dican ‘92)

Pentru Universitatea Cluj urmează duelul din campionat împotriva celor de la Csikszereda.

Comenteaza