“U” Cluj continuă disputa cu Farul: “Nu ne rămâne decât să mergem la Comisia de Recurs”

“U” Cluj continuă disputa cu Farul: “Nu ne rămâne decât să mergem la Comisia de Recurs”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Oficialul clubului clujean, Daniel Stanciu, a anunțat că “stuenții” pregătesc o nouă acțiune împotriva constănțenilor, după ce Comisia de Disciplină a acordat victoria în meciul direct echipei de la malul mării.

Decizia împotriva Universității Cluj a stârnit o serie de reacții din tabăra “Șepcilor roșii”. După ce Costel Enache și-a declarat dezamăgirea față de verdictul Comisiei, Daniel Stanciu a vorbit și el despre pierderea partidei cu Farul la “masa verde”. Oficialul clubului clujean a anunțat că echipa se va îndrepta înspre Comisia de Recurs pentru a-și căuta dreptatea.

“Era un final așteptat, pentru că e clar că Farul s-a apărat doar cu o hârtie emisă de DSP Constanța și vă dați seama că nimeni nu a vrut să treacă peste această decizie a unei instituții a statului, cu toate că era clar că cei de la Farul nu au respectat protocolul medical, că puteau juca, puteau prezenta 13 jucători la meciul de la Cluj. Era o decizie la care ne așteptam. Intenția noastră a fost să demonstrăm că lucrurile se pot schimba dacă ne dorim asta.

Încă o dată vreau să le mulțumesc celor de la Rapid, care au avut probleme cu covidul ți au ținut să joace. Și noi revenisem atunci după 19 zile de inactivitate și am și pierdut acel meci. Vrem să le mulțumim celor de la Rapid pentru că sincer mie de meciul ăla mi-era frică și nu de cel cu Farul.

La momentul meciului cu Farul am avut 29 de cazuri de covid, 29 de jucători izolați. Exista testare din două în două săptămâni și nu se regăseau pe testarea anterioară și nici nu au evoluat ultimele 3 partide înaintea meciului cu Universitatea Cluj. Au apărut la testarea dinaintea meciului, au avut poveste care oricum nu are rost pentru că decizia Comisiei de Disciplina e clară și atunci nu ne rămâne decât să mergem la Comisia de Recurs.

Noi am vrut prin această acțiune la Comisia de Disciplină să tragem un semnal de alarmă pentru că sunt foarte multe echipe care au profitat de acea regulă. Deși Comisia a constatat că cei de la Farul au încălcat protocolul medical cu lucruri foarte grave, noi nu am cerut amendarea celor de la Farul, am zis că nu ne interesează că au încălcat protocolul.

Amenzile sunt foarte mari, ați văzut săptămâna trecută ce decizii s-au dat împotriva Petrolului și a Craiovei, dar am zis că nu ne interesează amendarea clubului Farul, ci doar respingerea acțiunii departamentului de competiții care cerea ca meciul să fie omologat cu scorul de 3-0 pentru echipa Farul.

În mod normal, Farul trebuia amendată cu cea mai mare penalitate pe care o prevede protocolul medical. E așa un cumul. În 7 zile efectiv s-a destrămat o muncă de 8-9 luni a celor din administrația clubului, a antrenorilor, a lotului de jucători”, a spus Daniel Stanciu la Pro X.

Comenteaza