“U” Cluj, debut cu dreptul în noul sezon. Goga a fost salvatorul “Șepcilor roșii” la Bacău

“U” Cluj, debut cu dreptul în noul sezon. Goga a fost salvatorul “Șepcilor roșii” la Bacău
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Deși nu a impresionat, formația clujeană a reușit să se impună pe terenul celor de la Aerostar, scor 1-0, grație golului înscris de veteranul din ofensivă.

“Studenții” au dominat încă din startul jocului de la Bacău, ocaziile au lipsit cu desăvârșire. Deși presiunea a crecut constant odată cu trecerea timpului, în jocul echipei conduse de Adrian Falub s-a simțit lispa unui jucătorilor de viteză sau a unot fotbaliști care pot scoate adversari din joc.

Cea mai mare ocazie a formației clujene a fost consemnată în minutul 33, când șutul lui Negrean din marginea careului a trecut puțin pe lângă poartă. Chiar dacă gazdele au încercat să avanseze spre poarta lui Muțiu, scorul pauzei a fost 0-0.

Adrian Falub a schimbat la pauză și i-a introdus pe Goga și pe Taub. Totuși, oaspeții au avut prima ocazie a actului secund, însă Muțiu și-a salvat echipa (49). Veteranul din ofensiva “Șepcilor roșii” a răspuns imediat, însă a fost blocat de defensiva băcăuană.

După minute bune de echilbru, cu un mic plus pentru “studenți”, Goga a primit o minge în careu, a driblat doi adversari și a reușit să deschidă scorul (60). Până la finalul jocului, cele mai importante evenimente au fost accidentarea lui Gabi Tamaș, care a fost scos cu targa de pe teren și lovitura de cap trimisă în bară de gazde în ultimele secvențe ale jocului. Totuși, clujenii au reușit să se impună cu 1-0.

Aerostar Bacău: Anca Trip – Corban (Alecsandru ‘36), Yabre, Bobaru ), Mureșan – Chirilă (Ardei ‘61), Chelaru – Otelița, Gavrilă (Moisi ‘77), Ilie (Burlacu ‘61) – Vraciu (Manole ’77)

”U” Cluj: Muțiu – Ferreira, Tamaș (Telcean ‘80), Luchin, Mureșan, Neciu (Taub ’46) – Mâneran (Ilieș ‘84), Novac, Negrean, Golan (Goga ’46) – Gavra (Ștefănescu ‘71)

Următorul meci al "studenților" va fi pe teren propriu, împotriva celor de la Poli Timișoara. 

Comenteaza