“U” Cluj, din rău în mai rău. “Studenții” au fost învinși de Ripensia Timișoara

“U” Cluj, din rău în mai rău. “Studenții” au fost învinși de Ripensia Timișoara
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Costel Enache nu a reușit să obțină niciun punct pe terenul unei formații rămase fără antrenor cu câteva ore înaintea partidei.

Clujenii au început mai bine meciul și au fost echipa mai prezentă în joc. Totuși, acțiunile ofensive s-au oprit de cele mai multe ori în barajul defensiv al gazdelor. Astfel, “studenții” au încercată să caute soluții pentru a păcăli apărarea bine organizată a timișorenilor.

După mai bine de o jumătate de oră de joc, Golan a centrat excelent în careu, balonul a ajuns la Filip, care a preluat și a trimis elegant pe lângă Dobre (34). Imediat, “Șepcile roșii” puteau majora diferența, însă goalkeeper-ul Ripensiei a reținut mingea trimisă cu capul de Ogbu (38).

Chiar dacă elevii lui Costel Enache au dominat partida, scorul avea să se schimbe până la pauză. Tudorache a dat semnalul revenirii, însă a fost blocat de Gorcea (42). Totuși, la faza imediat următoare, Ene a centrat din corner, Fridrich s-a înălțat în careu și a înscris cu capul, stabilind scorul pauzei, 1-1.

Actul secund a început tot cu Univeristatea Cluj în ofensivă. “Studenții” au pus presiune pe adversari, însă fără să amenințe poarta timișorenilor. Cu toate acestea, gazdele au fost echipa mai eficientă și au preluat conducerea pe tabelă. Același Fridrich a dominat din nou jocul aerian din careul clujean și a înscris pentru 2-1 (60).

Elevii lui Costel Enache au încercat în zadar să înscrie măcar un gol, care le-ar fi adus un punct. Terenul a devenit din ce în ce mai greu, iar gazdele s-au apărat și mai compact. Echipa clujeană l-a pierdut și pe Răuță, care a fost eliminat în ultimele 10 minute, iar Ripensia s-a impus cu 2-1.

Echipe de start:

”U” Cluj: Gorcea – Luchin, Dican (Gavra ‘64), Răuță – Pîrvulescu (Al. Pop ’64), Atska (Negrean ‘78), Filip, Taub (Berci ‘37) – Meșter (Ilieș ‘64), Ogbu, Golan

Ripensia Timișoara: Dobre – Macrițchi, Rogac, Fridrich, Gladun – Coulibaly, T. Călin – Piftor, M. Ene (Golda '90+3), Tudorache (Macrițchi ‘69)– Pădurariu (Sokovic ‘56)

Comenteaza