“U” Cluj, duel la malul mării cu echipa care l-a dat fotbalului pe Gică Hagi

“U” Cluj, duel la malul mării cu echipa care l-a dat fotbalului pe Gică Hagi
| Foto: foto Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

“Studenții” speră la o victorie pe terenul Farului Constanța, în etapa a 11-a din Liga a 2-a.

După ce în etapa trecută au pierdut primele puncte pe teren propriu, jucătorii pregătiți de Adrian Falub își doresc să obțină prima victorie pe teren străin în acest sezon. Premisele pentru o victorie par bune, în special datorită faptului că Farul a pierdut patru din ultimele cinci partide.  

Echipa din Constanța se bazează pe un lot tânăr, cel mai experimenați jucători fiind Georgian Păun și Alexandru Grigoraș. Pe banca tehnică a constănțenilor stă un alt nume cu experiență în Liga 1, Petre Grigoraș. La fel ca și Universitatea, Farul este nou-promovată în eșalonul secund, după ce a câștgat Seria 2, din Liga a 3-a. Formația de la malul mării a promovat cu 5 puncte avans, față de principala urmăritoare, Progresul Spartac. Din lotul actual, cel mai periculos om va fi Alexandru Grigoraș, marcator a cinci goluri în acest sezon. Totuși, patru dintre acestea au fost înscrise în prima etapă, împotriva Politehnicii Timișoara.       

Farul ocupă locul 14 în Liga a 2-a, cu nouă puncte, în timp ce “Șepcile roșii” se află pe locul al optulea, cu 17 puncte, la șapte de primul loc care asigură promovarea direct în Liga 1.

Antrenorul Adrian Falub nu concepe altceva decât o victorie pe terenul constănțenilor. “Campionatul e foarte echilibrat, sunt câteva echipe care ţin aproape de locurile fruntaşe, dar mai sunt multe etape de jucat. Suntem obligaţi să obţinem şase puncte din următoarele două meciuri, cu Farul Constanţa şi Dacia Unirea Brăila, deoarece lucrurile s-au complicat puţin după acest egal”, a declarat antrenorul clujenilor. 

Partida dintre Universitatea Cluj și Farul Constanța va avea loc azi, de la ora 16.

Comenteaza