"U" Cluj este decimată de Covid-19. Meciul cu Farul nu se joacă

"U" Cluj este decimată de Covid-19. Meciul cu Farul nu se joacă

Meciul "U" Cluj - Farul Constanța, programat marți, nu se va disputa deoarece aproape tot lotul echipei ardelene este infectat. 

Meciul "U" Cluj - Farul Constanța, programat marți, nu se va disputa. Ardelenii au ajuns la 28 de cazuri de COVID-19, conform Digisport. "U" Cluj nu reușește să scape de focarul de COVID-19 din interiorul echipei, iar situația devine din ce în ce mai delicată. Ardelenii nu s-au putut prezenta la partida cu Rapid, de luni, iar acum au anunțat că nu vor putea juca nici marți, cu Farul.

Nici de această dată "U" Cluj nu a primit aprobare din partea Direcției de Sănătate Publică Cluj pentru a evolua, astfel că ajunge la al doilea meci consecutiv amânat în campionat, potrivit Liga 2 Prosport. După partida cu Rapid, acum trupa manageriată de Daniel Stanciu a obținut amânarea întâlnirii cu Farul, din etapa a 11-a, stabilită inițial să aibă loc pentru marți, 10 noiembrie, de la ora 19:30, pe Cluj Arena.

Cu majoritatea jucătorilor și membrilor staff-ului tehnic izolați din cauza faptului că au ieșit pozitivi la COVID-19 și cu foarte puțini fotbaliști rămași apți - ședințe de pregătire în grup nici nu au mai avut loc în ultimele două săptămâni - ”U” Cluj este din nou în imposibilitatea de a juca în Liga 2.

”U” Cluj a avut jucători cu simptome încă dinaintea partidei cu CS Mioveni, desfășurată ]n 26 octombrie și câștigată cu 1-0, iar apoi a primit confirmarea că șapte rezultate sunt pozitive. Ulterior, cazurile s-au înmulțit și meciul din etapa 10, cu Rapid, a fost amânat.

Ardelenii au anunțat la momentul respectiv 23 de persoane infectate cu coronavirus (18 jucători și 5 membri ai staff-ului auxiliar). La o săptămână distanță, ”U” Cluj a comunicat informația către Federația Română de Fotbal, iar partida din etapa 11a fost amânată pentru o dată care va fi anunțată ulterior.

Privind programul meciurilor din perioada următoare, unul foarte încărcat, inclusiv cu partidele din 16-imile Cupei României, cel mai probabil, jocul ”U” Cluj – Farul va fi reprogramat pentru 2 sau 3 decembrie. La 19 noiembrie, clujenii antrenați de Costel Enache au stabilită restanța cu Rapid, din etapa 10.

Farul a confirmat că partida cu ”U” nu se mai joacă marți. ”Programată inițial marți, de la ora 19.30, partida dintre Universitatea Cluj și FC Farul Constanța, din cadrul etapei a 11-a a Ligii 2, a fost amânată din cauza cazurilor de COVID-19 depistate la formația gazdă. Meciul va fi reprogramat pentru o dată care va fi stabilită ulterior”, a anunțat Farul, pe Facebook.

În acest moment, după desfășurarea a șapte meciuri din etapa a 11, ”U” Cluj se află pe locul 6 în clasament, cu 17 puncte acumulate în nouă jocuri, iar Farul ocupă poziția 8, tot cu 17 puncte, dar strânse în 10 partide. Constănțenii au un golaveraj inferior clujenilor: 13-11, față de 13-6.

Este al treilea meci din etapa 11 a Ligii 2 amânat din cauza problemelor cu COVID-19. Primul joc amânat a fost Unirea Slobozia – CSM Slatina, după ce ialomițenii au anunțat că au 15 infectați , iar al doilea, SCM Gloria Buzău – Fotbal Comuna Recea, din cauza infectărilor de la maramureșeni.

Alte trei restanțe din Liga 2 sunt din etapa a 10-a, meciurile Rapid – ”U” Cluj, CSM Reșița – Concordia Chiajna și FK Csikszereda – Pandurii Târgu-Jiu. CSM Reșița și Pandurii au avut probleme cu COVID-19.

Comenteaza