"U" Cluj începe returul cu o victorie mare. "Studenții" au învins FCSB după 15 ani

"U" Cluj începe returul cu o victorie mare. "Studenții" au învins FCSB după 15 ani
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Eugen Neagoe a învins vicecampioana, scor 2-1, în etapa a 16-a din Superligă.

În ciuda orei târzii și a începutului de săptămână, suporterii au fost din nou prezenți în număr mare pe Cluj Arena. Ritmul partidei a fost bun încă din primele secvențe, iar "studenții" au cedat inițiativa și au mizat pe contraatac. Prima ocazie a venit în minutul 11, când Cordea a trimis puțin pe lângă stâlpul porții apărate de Gorcea.

Răspunsul clujenilor a venit printr-un șut al lui Chipciu care a fost apoi blocat, mingea a ajuns la Thiam, dar și execuția sa a fost deviată în corner (16). După minute bune în care cele două formații s-au luptat mai mult la mijlocul terenului, "U" Cluj a reușit să dea lovitura. Bic a recuperat un balon care a ajuns la Thiam, iar senegalezul a înscris cu un șut superb la colțul lung, din marginea careului (33).

Oaspeții au acuzat șocul golului primit, iar "studenții" au profitat. În minutul 40 a venit rândul lui Edjouma să greșească la o centrare trimisă de Chipciu, iar Ioan Filip a fost pe fază și a majorat diferența. Thiam putea înscrie din nou în prelungirile reprizei, dar a trimis în transversală, iar scorul pauzei a fost 2-0.

Gazdele au continuat să mențină același ritm și în startul actului secund, iar Chipciu a ratat în două rânduri șansa de a marca împotriva fostei sale echipe. Totuși misiunea clujenilor s-a complicat după aproape o oră de joc, când căpitanul Romario Pires a fost eliminat (57). Imediat, elevii lui Eugen Neagoe au făcut pasul înapoi și au încercat să conserve rezultatul.

FCSB a preluat inițiativa, iar Compagno a fost aproape de gol, însă Gorcea a avut un reflex salvator (62). Tânărul goalkeeper a fost în zi mare contra vicecampioanei și s-a opus la fiecare șut trimis pe spațiul porții. În ultimele 5 minute, Fulop a scăpat singur spre poarta oaspeților, dar a ratat șansa de a închide jocul (86). La faza următoare, Cordea a prins un șut bun, la colțul lung, cu care a aruncat în aer finalul de meci (87).

Suporterii au simțit momentul, s-au ridicat în picioare și au cântat până la fluierul final al arbitrului. Fulop a ratat din nou o dublă ocazie la ultima fază a meciului, dar fanii prezenți pe Cluj Arena sărbătoareau deja o victorie pe care au așteptat-o 15 ani. Așadar, Universitatea Cluj s-a impus cu 2-1 în fața vicecampioanei FCSB.

Comenteaza