“U” Cluj, înfrângere în derby-ul studenețesc cu Poli Timișoara, la primul joc al sezonului pe teren propriu

“U” Cluj, înfrângere în derby-ul studenețesc cu Poli Timișoara, la primul joc al sezonului pe teren propriu
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația condusă de pe margine de Adrian Falub a fost învinsă la limită, 1-0, de echipa timișoreană, la revenirea după exact șase luni pe Cluj Arena.

Primul joc al sezonului pe Cluj Arena a început echilibrat. Clujenii, așezați într-un sistem ce pune mai mult accentul pe defensivă nu au dus mingea în jumătatea adversă în primele minute. Prima oportunitate de a marca a le-a aparținut oaspeților, după ce Axente a scăpat singur în flancul drept, însă Muțiu a reușit să îl blocheze (13).

Echilibrul dintre cele două formații s-au menținut, iar ocaziile “studenților” au apărut abia spre finalul reprizei, Goga fiind protagonist de fiecare dată. Mai întâi veteranul Universității Cluj a șutat puternic dintr-o lovitură liberă, însă Borbei a respins.

Apoi, atacantul “Șepcilor roșii” a încercat să îi surprindă pe goalkeeper-ul advers cu un șut la colțul lung, însă balonul a trecut puțin pe lângă stâlpul porții timișorenilor. Astfel, scorul pauzei a fost 0-0.

Startul actului secund le-a aparținut oaspeților, în timp ce defensiva clujeană a făcut cu greu față forcing-ului celor de la Poli. Răspusul clujenilor a venit la 10 minute de la reluare, când Goga a trimis puțin pe lângă din lovitură liberă (60). În cele din urmă, timișorenii au deschis scorul prin Popovici, care a trimis la vinclu din lovitură liberă, fără șanse pentru Muțiu (70).  

În ciuda faptului că aveau nevoie de un gol egalizator, “studenții” au ajuns cu greu la poarta adversă și au avut probleme serioase în a desface apărarea adversă. Mai mult, ocaziile au fost de partea celor de la Poli, care puteau majora diferența. În prelungirile jocului, Gabi Tamaș și Goga au avut șansa de restabili egalitatea, însă partida s-a încheiat cu victoria oaspeților, 1-0.

Echipe de start:

“U” Cluj: Muțiu – Ilieș (Inacio ‘46), Luchin (Golan ‘74), Tamaș, Mureșan, Neciu – Negrean, Filip (Novac ‘80), Novac (Mânărean ‘46) – Goga, Roskopf (Gavra ‘68)

Poli Timișoara: Borbei – Sofran, Scutaru, Mera, Pamfile – Codrea, Ignea (Coadă ‘68) – Munteanu, Popescu (Plazonja ‘63), Popovici (Manea ‘87) – Axente

 

Comenteaza