“U” Cluj, înfrângere în derby-ul studențesc cu Poli

“U” Cluj, înfrângere în derby-ul studențesc cu Poli
| Foto: facebook.com/FCUCluj

“Șepcile roșii” au cedat la limită în Banat, scor 1-0, după o evoluție modestă.  

Partida de pe Stadionul “Dan Păltinișanu” a început cum nu se poate mai prost pentru clujeni, care au încasat un gol încă din minutul șase. Gelu Velici a deschis scorul după ce s-a demarcat în spatele apărării alb-negrilor. Poli a continuat asaltul la poarta lui Dur-Bozoancă, însă goalkeeper-ul “Șepcilor roșii” a avut o intervenție salvatoare la șutul lui Bozian.

Echipa lui Falub s-a aruncat în atac, iar Ene, Florescu și Dumitrescu au trecut pe lângă gol. Cel mai aproape de a marca a fost decarul Universității, care a lovit bara cu 10 minute înainte de pauză. Astfel, scorul pauzei a fost 1-0 pentru Poli.

Actul secund a început cu o dublă oportunitate pentru “studenți”, Gavra și apoi Florescu au ratat șansa de a egala. Treptat, jocul s-a echilibrat și a devenit un duel confuz la mijlocul terenului. Deși Adrian Falub a trimis oameni ofensivi în teren, “U” Cluj nu s-a mai apropiat periculos de poarta alb-violeților. Singura fază notabilă a fost șutul lui Giurgiu, din minutul 76, care a trecut puțin pe lângă. Universitatea a înregistrat a doua înfrângere a sezonului și se află pe locul nouă, după patru etape.

Echipe de start:

Poli Timișoara: Murariu – Bilia, Scutaru, Mera, Vidrășan – Bozian (Bănică ‘80), Velici (Nicolescu ’88), Plămadă (Lazea ’90) – Cherecheș, Schieb, Ignea

“U” Cluj: Dur-Bozoancă – Căpușă, Abrudan, Cordoș, Taub – Kofi, Giurgiu, Florescu (Coman ’67)– Dumitrescu (Greu ’56), Gavra, Ene (Hordouan ‘46)

 

Comenteaza