“U” Cluj, înfrângere la limită cu Petrolul. O super execuție a făcut diferența la Ploiești

“U” Cluj, înfrângere la limită cu Petrolul. O super execuție a făcut diferența la Ploiești
| Foto: Silviu Cristea/fcuniversitateacluj.ro

Echipa pregătită de Bogdan Lobonț a cedat pe terenul uneia dintre principalele contracandidate la promovare, după un meci în care jocul clujenilor a dezamăgit.

Într-o atmosferă de meci mare, gazdele au început ofensiv partida de pe Stadionul “Ilie Oană”. Totuși, prima ocazie le-a aparținut clujenilor, în minutul cinci, când Pîrvulescu l-a încercat pe Lungu cu un șut de la distanță. “Lupii galbeni” au continuat să pună presiune, iar Moldoveanu a fost aproape de gol, după mai bine de un sfert de oră de joc. În cele din urmă, golul a venit în poarta lui Dur-Bozoancă, când același Moldoveanu a înscris cu o execuție superbă, din foarfecă. “Studenții” au răspuns imediat prin Gavra, dar replica nu a fost una pe măsură. Până la pauză, tot Petrolul a controlat jocul și ploieștenii au intrat în avantaj la cabine, scor 1-0.

În ciuda faptului că Universitatea era în dezavantaj și alerga după egalare, tot gazdele au controlat autoritar partida și în actul secund. Marcatorul golului, Moldoveanu, a reprezentat un pericol constant pentru poarta lui Dur-Bozoancă, iar nou intratul Chindriș a pus și el probleme apărării clujene. După o oră de joc, Bogdan Lobonț a mutat ofensiv și i-a introdus pe Axente și Hațiegan, dar rezultatul nu a fost cel așteptat de tehnician. Tânărul jucător de bandă a avut un șut periculos la intrarea în ultimele 10 minute de joc, care a reprezentat și singura ocazie a clujenilor în actul secund. Clujenii l-au pierdut și pe Dan Berci în finalul jocului, duă ce fundașul a încasat al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Astfel, Petrolul a gestionat foarte bine avantajul și a învins, scor 1-0.

Echipe de start:

Petrolul Ploiești: Lungu - Borţa, Ghinga, Puşcaş, Ţigănaşu - Bucşa, Kozoronis (Chindriş ‘46) - Şaim, Marinescu (Sarris ‘85), Moldoveanu – Arnăutu (Rusu ‘79)

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă - Cordoş, Abrudan, Berci - Al. Coman, Giurgiu (Axente ‘60), Sepsi, Taub - Pîrvulescu, Gavra (Florescu ‘77), Janos (Hațiegan ‘66)

În urma rezultatului de la Ploiești, clujenii rămân cu 57 de puncte și se mențin pe locul al treilea în Liga a 2-a. Pentru “Șepcile roșii” urmează un duel pe propriul teren, împotriva celor de la CS Mioveni.

Comenteaza