"U" Cluj întâlnește azi Rapid, într-un meci cu o istorie de aproape 90 de ani

"U" Cluj întâlnește azi Rapid, într-un meci cu o istorie de aproape 90 de ani
| Foto: FC Universitatea Cluj

Duelul dintre cele două echipe este cel mai vechi din istoria actualului campionat.

Aflate în situații diametral opuse în clasamentul Superligii, Universitatea Cluj și Rapid dispută o înfruntare a cărei prim episod a avut loc în urmă cu aproape 90 de ani.

În cel de-al doilea sezon în care întrecerea internă s-a desfăşurat în sistem divizionar, 1933-1934, "studenții" s-au impus cu 2-1 (Graţian Sepi, Silviu Ploeşteanu / Ştefan Boblea) pe teren propriu. La retur bucureștenii s-au răzbunat și au învins cu 1-0.

Totodată, cele două formații s-au întâlnit, în august 1942, în finala Cupei României, care s-a încheiat cu victoria echipei din capitală, scor 7-1.

În total, în cele 92 de dueluri directe în primul eșalon, Rapid s-a impus de 41 de ori, Universitatea Cluj a câștigat 36 meciuri, iar 15 partide s-au încheiat la egalitate. Dintre cele 36 de succese ale "Șepcilor roșii", 11 au venit pe terenul adversarei din această seară.

Cea mai recentă întâlnire directă în prima ligă a avut loc în 4 aprilie 2015, când "U" Cluj învingea Rapid cu 1-0, grație golului înscris de Geoffrey Castillion.

Partida dintre Univeristatea Cluj și Rapid este programată în această seară, de la 22:00.

Comenteaza