"U" Cluj, la al patrulea meci consecutiv fără înfrângere în Superligă. "Studenții" se întorc cu un punct de la Botoșani

"U" Cluj, la al patrulea meci consecutiv fără înfrângere în Superligă. "Studenții" se întorc cu un punct de la Botoșani
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Eugen Neagoe a încheiat la egalitate jocul din runda cu numărul 12 a sezonului regulat.

Gazdele au încercat să preia inițiativa și posesia încă din start, în timp ce "studenții" au așteptat cea mai bună oportunitate de a pleca pe contraatac. Jocul a fost unul disputat mai mult la centrul terenului, cu care momente în care cele două porții au fost amenințate.

Abia după ce prima jumătate de oră s-a scurs au început să apară și fazele periculoase. Mai întâi, Mateus a șutat bine de la distanță, dar Iliev a prins fără emoții (32). Răspunsul clujenilor a venit prin Denis Ispas care a reluat peste poartă o centrare a lui Purece (36). Treptat, trupa din nordul Moldovei a crescut presiunea în jumătatea oaspeților, însă scorul pauzei la Botoșani a fost 0-0.

Actul secund a început la fel ca și primul, iar strategia gazdelor a dat în cele din urmă roade. La 11 minute de la reluare, Mihai Roman II s-a înălțat la colțul lung și a trimis din apropiere în plasa porții clujene (56). Elevii lui Teja au făcut imediat pasul înapoi, iar "studenții" au preluat inițiativa.

Aflați în ipostaza echipei care trebuie să impună ritmul, oaspeții au întâmpinat probleme la construcție și au dat dovadă de lipsă de inspirație în multe momente. Neagoe a încercat să trimită forțe proaspete în ofensivă și s-a dovedit a fi inspirat prin introducerea lui Bălan.

Cu un sfert de oră înainte de final, Briceag a centrat bine din flancul stâng, iar Bălan i-a luat fața lui Boli și l-a învins pe Pap cu o lovitură de cap (75). "U" Cluj putea profita de avantajul moral, iar 4 minute mai târziu Thiam a șutat bine la colțul scurt, dar goalkeeper-ul gazdelor a avut un reflex salvator (79).

Mai mult, Fulop a avut și el șansa unui gol, însă a ratat inexplicabil din poziție ideală (87). Totuși, în ciuda insistențelor din finalul partidei, jocul de la Botoșani s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Comenteaza