"U" Cluj, niciun pas greșit sub comanda lui Enache. "Studenții" au revenit pe podium

"U" Cluj, niciun pas greșit sub comanda lui Enache. "Studenții" au revenit pe podium
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația clujeană a reușit să se impună în deplasarea complicată de la Mioveni, scor 1-0, și ocupă locul al treilea în eșalonul secund. 

Gazdele au început mai bine partida de la Mioveni, în timp ce “studenții” au rămas în propria jumătate în primele minute. Prima ocazie a venit în minutul 20, iar Vâtcă a avut un reflex foarte bun în fața lui Negruț.

Trupa lui Claudiu Niculescu a fost în continuare mai activă, iar Rusu a trimis puțin peste poartă din interiorul careului (31). Imediat, Gavra a încercat să profite e o greșeală în defensiva adversă, însă fără succes. Astfel, scorul pauzei a fost 0-0.

Startul actului secund a fost unul echilibrat. Totuși, clujenii au arătat mai bine decât în prima parte, iar minutul 57 a adus o dublă ocazie pentru trupa luI Costel Enache. Mai întâi, Popescu a respins șutul de la distanță al lui Golan, mingea a ajuns la Taub, însă fundașul a șutat peste.

Totuși, două minute mai târziu, Meșter i-a pasat scurt lui Negrean puțin în afara careului, iar mijlocașul “Șepcilor roșii” a șutat superb în vinclu, reușind să deschidă scorul (59). După marcarea golului, “studenții” le-au cedat inițiativa gazdelor, care alergau după un gol egalizator.

CS Mioveni a încercat să înscrie golul care i-ar fi putut aduce în punct, însă fără succes. Treptat piteștenii au început să se precipite, în timp ce defensiva clujeană părea de neînvins. Vâtcă s-a evidențiat în prelungiri, la ocazia lui Coșereanu (90+2), iar Universitatea Cluj s-a impus cu 1-0 la Mioveni și a urcat pe podiumul Ligii a 2-a.

Echipe de start: 

CS Mioveni: Popescu – Oancea, Garutti, Iacob, Burnea (Ișfan '78) – Rădescu (Coșereanu '72), D. Toma, Vereș (Marinescu '65), C. Șerban (Mar '72) – Negruț (Velbrum '72), Rusu

"U" Cluj: Vâtcă – Inacio, Tamaș, Luchin, Neciu (Taub '46) – Mâneran (Meșter '56), Negrean (Dican '82), Novac, Golan, N. Pîrvulescu (Ribeiro '46) – Gavra (Goga '75)

Comenteaza