"U" Cluj nu a pus probleme liderului din Superligă. "Studenții" se întorc fără puncte de la Constanța

"U" Cluj nu a pus probleme liderului din Superligă. "Studenții" se întorc fără puncte de la Constanța
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregăită de Eugen Neagoe a fost învinsă pe terenul Farului, scor 2-0, în etapa cu numărul 14 din sezonul regulat.

Încă din primele minute, "studenții" au cedat deliberat inițiativa și au așteptat acțiunile gazdelor. Clujenii au preferat să aștepte oportunitatea perfectă de a pleca pe contraatac, în timp ce constănțenii au avut posesia și au construit acțiuni poziționale.

Astfel, prima ocazie importantă a partidei a venit abia după jumătate de oră de joc, când Iliev a respins spectaculos șutul trimis de Pitu la colțul scurt (30). Portarul Universității Cluj nu și-a mai putut salva echipa un minut mai târziu, când același Pitu a găsit o breșă în defensivă, prin care a deschis scorul (31).

"Șepcile roșii" au acuzat șocul golului primit și au schimbat greu planul tactic. Prima șansă de a înscrie a elevilor lui Eugen Neagoe a venit abia în minutl 43, după ce Fulop l-a găsit bine pe Filip, dar șutul mijlocașului a fost reținut de Aioani. Răsunsul gazdelor a venit imediat, Artean a rămas singur în careu, însă Iliev a atenuat șutul, iar Ispas a respins (44). Așadar, scorul pauzei la Constanța era 1-0.

La revenirea de la cabine, Eugen Neagoe a introdus forțe proaspete, însă tot gazdele au înscris. La 6 minute de la reluare, constănțenii au recuperat un balon în treimea clujeană, Artean a rămas din nou în poziție bună și de această dată l-a învins pe Iliev (51). Apoi, marcatorul Pitu l-a pus din nou la încercare pe bulgar, dar goalkeeper-ul Universității Cluj a salvat (58).

"Studenții" au întâmpinat dificultăți în a construi acțiuni consistente și au suferit evident la capitolul inspirație în jumătatea adversă. Echipa clujeană nu a reușit să pună probleme reale defensivei Farului, în timp ce elevii lui Gică Hagi au redus din turație în a doua jumătate a reprizei. Astfel, scorul final a fost 2-0 în favoarea echipei de la malul mării.

Comenteaza