“U” Cluj nu se dezminte. “Studenții” au ajuns la al 11-lea egal al sezonului

“U” Cluj nu se dezminte. “Studenții” au ajuns la al 11-lea egal al sezonului
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Formația pregătită de Adrian Falub a început anul 2020 așa cum l-a încheiat pe cel precedent, cu o remiză, scor 1-1, în derby-ul de tradiție cu FC Argeș.

Cu cinci debutanți în primul 11, echipa clujeană a început ofensiv jocul. “Studenții” s-au instalat în jumătatea adversă și au controlat partida. Mailat a avut prima ocazie importantă, dar lovitura sa de cap a trecut puțin pe lângă poartă (18).

Tot mijlocașul “Șepcilor roșii” a încercat să reia spectaculos, însă defensiva adversă a salvat (28). La faza imediat următoare, Inacio a reluat cu capul spre poartă, iar balonul a atins bara. Contrar cursului jocului, cu două minute înainte de pauză, Dur-Bozoancă a scăpat mingea în față, Blejdea a profitat și a deschis scorul.

La revenirea de la cabine, clujenii au intrat motivați și au reluat atacurile la poarta lui Ducan. Totuși, după o fază la care “studenții” au cerut penalty, oaspeții au scăpat pe contraatac, dar lobul încercat de Buhăescu a trecut pe lângă poartă (57). Universitatea Cluj a răspuns imediat, dar Ducan a reținut lovitura de cap a lui Inacio (59).

Elevii lui Adrian Falub au continuat să preseze la poarta piteștenilor, iar în cele din urmă a venit și primul gol din 2020. Mailat a luat o acțiune pe cont propriu, a intrat în careu și l-a învins pe Ducan cu un șut la colțul scurt (77). Până la final, nici una dintre echipe nu a avut forța să înscrie un gol al victoriei, iar partida s-a încheiat 1-1. Următorul meci al clujenilor va fi în deplasare, împotriva formației Gloria Buzău.

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Inacio, Telcean, Mureșan, Neciu – Florescu (Goga ‘61), Dican (Mihalcea ‘88), Barbu – Ștefănescu (Al. Pop ‘82), Gavra, Mailat

FC Argeș: Ducan – Tofan, Turda, Deslandes, Mușat – Șerban, Moihedja – Grecu (Năstăsie ’46, Panait ‘86), Matiș (Mirică ‘73), Blejdea - Buhăescu

Comenteaza