"U" Cluj, pe lista unor puternici investitori din Turcia. Cine este și ce avere are Serhan Çetinsaya

"U" Cluj, pe lista unor puternici investitori din Turcia. Cine este și ce avere are Serhan Çetinsaya
| Foto: Facebook / @FCUCluj

Un grup de oameni de afaceri din Turcia, condus de Serhan Çetinsaya, s-au aflat în acest weekend la Cluj, unde au asistat la partida dintre Universitatea și Petrolul Ploiești (0-0) și au discutat cu conducerea clubului posibilitatea de a investi în echipă.

Oamenii de afaceri au venit de la Istanbul la Cluj și au avut în ultimele două zile întâlniri cu președintele FC Universitatea Cluj, Radu Constantea, și cu alte persoane din conducerea clubului.

Turcii și-au anunțat intenția de a investi la Cluj într-un proiect care să facă din "U" una dintre forțele campionatului. Despre acest subiect a scris și Prosport.  

Potrivit informațiilor ZIUA de CLUJ, oamenii de afaceri au analizat deja situația financiară a clubului, care este una solidă, și au urmărit de la distanță partide din acest sezon ale "studenților", fiind impresionați de atmosfera de pe Cluj Arena de la derby-ul cu CFR.

Turcii consideră că "U" Cluj are potențialul de a deveni una dintre cele mai importante echipe din Superliga și că, printr-o infuzie de capital, își poate propune să se bată la primele locuri chiar din sezonul următor.

Cine sunt investitorii   

Grupul de investitori care s-a aflat, timp de două zile, la Cluj, este condus de tânărul om de afaceri Serhan Çetinsaya (32 de ani). Acesta a demisionat în vară din funcţia de vicepreşedinte al clubului Beşiktaş Istanbul, pe fondul mai multor nemulțumiri care au culminat cu ratarea transferului lui Sergio Ramos, cu care negociase personal.

Potrivit presei turce, Serhan Çetinkaya, a cărui familie este originară din Kayseri, s-a născut la Istanbul în 1990. Și-a terminat studiile liceale în Elveția, apoi s-a mutat în SUA, unde a studiat la Palm Beach State College și la Universitatea Internațională din Florida. Serhan Çetinkaya este membru al consiliului de administrație al companiei de Artaș İnşaat, fondată în 1977 de de tatăl său, Suleyman Çetinsaya. Familia Çetinsaya are afaceri în construcții, turism, retail și industrie.

Printre oamenii de afaceri care vor să investească la "U" se află și Sertac Guven, fost vicepreședinte al clubului de fotbal Trabzonspor și unul dintre cei care au pus umărul la crearea echipei care a câștigat campionatul la finalul sezonului 2021-2022.

Comenteaza