"U" Cluj, pe radarul unui fond de investiții din SUA. Americanii vor fi prezenți la meciurile cu CFR și FCSB

"U" Cluj, pe radarul unui fond de investiții din SUA. Americanii vor fi prezenți la meciurile cu CFR și FCSB
| Foto: FC Universitatea Cluj

Clubul clujean se află în atenția unor investitori de peste ocean, care ar fi tentați să se implice în dezvoltarea "Șepcilor roșii".

Derby-urile cu CFR și FCSB sunt importante pentru suporteri și pentru clasamentul din Superligă, însă ar putea conta și din alt punct de vedere pentru FC Universitatea Cluj.

La unul dintre cele două meciuri de campionat, în tribunele de pe Cluj Arena și-au anunțat prezența reprezentanți ai unui fond de investiții din SUA. Americanii sunt în căutarea unei echipe de tradiție pe care să o ducă la un alt nivel.

În ultimii ani, investitorii de peste ocean au fost din ce în ce mai prezenți în fotbalul european și au achiziționat acțiuni la mai multe echipe importante de pe continent, dar au finanțat și formații de nivel inferior pe care le-au adus în prim plan.

Printre cluburile europene care beneficiază de finanțare americană se numără Atletico Madrid, AC Milan, Genoa, Sevilla sau Standard Liege, dar și revelația actualului sezon din UEFA Champions League, Club Brugge.

De asemenea, Venezia, un club cu tradiție în Italia a fost salvat de investitori americani după ce a falimentat de 3 ori în 10 ani și a fost readus în Serie A după 20 de ani de absență.

Totodată, multe cluburi din Premier League, cel mai bogat campionat al lumii, au fost achiziționate în ultimele două decenii de oameni de afaceri americani, cele mai sonore nume fiind Liverpool, Manchester United, Arsenal și recent, Chelsea.

Astfel, rezultate pozitive în cele două meciuri și atmosfera de pe Cluj Arena ar putea contribui decisiv la viitorul Universității Cluj.

O investiție importantă venită din SUA ar putea transforma clubul clujean într-o adevărată forță a campionatului intern, dar și, pe termen mediu și lung, într-o echipă cu rezultate în plan european.

Comenteaza