„U” Cluj - Petrolul. Duelul echipelor cu finanțatori cercetați

„U” Cluj - Petrolul. Duelul echipelor cu finanțatori cercetați
Atât Florian Walter, cât și Nicolae Capră, finanțatori ai celor două echipe, sunt cercetați în dosarul Romprest, dar duelul fotbalistic va avea loc pe teren.

Universitatea Cluj va juca sâmbătă un meci extrem de important la Ploiești cu Petrolul, însă discuțiile dinaintea partidei pot fi împărțite între ceea ce se va întâmpla pe teren și ceea ce se întâmplă în spatele cortinei.

În timp ce Florian Walter este anchetat pentru evaziune fiscală și spălare de bani, finanțatorul „U” Cluj fiind de negăsit, patronul Petrolului, Nicolae Capră, și soția sa sunt cercetați în același dosar legat de firma de salubrizare Romprest.

Antrenorul clujenilor, Adrian Falub, speră să se facă lumină în caz. „Îmi pare rău de ce s-a întâmplat cu domnul Walter. Eu cred că a făcut multe lucruri bune pentru „U". Sper ca atâta timp cât există prezumția de nevinovăție să se demonstreze că domnul Walter este nevinovat și îl așteptăm alături de echipă,” a spus acesta.

Având jucătorii neplătiți de ceva timp, clubul se înfruntă în aceste ultime patru etape ale Ligii I cu dificila misiune de a se salva de la retrogradare, fapt ce ar aduce un imbold financiar extrem de important echipei. Legat de aspectul banilor, Falub a observat șocul prin care au trecut jucătorii la aflarea veștii despre problemele finanțatorului, spunând: „A fost o zi tristă pentru jucători pentru că dacă mai era un dram de speranță că lucrurile se vor rezolva în privința banilor pe care ei îi au de primit, toată lumea era dezamăgită și șocată legat de ce s-a întâmplat. Singura noastră speranță de a ne recupera din banii pe care trebuie să-i primim este salvarea de la retrogradare.”

Situația din cadrul clubului poate lua aspecte dramatice dacă echipa nu va putea rămâne în prima ligă, după cum și antrenorul Universității admite. „Salvarea de la retrogradare ar fi unul din punctele esențiale ale supraviețuirii clubului și a ceea ce înseamnă „U” pe viitor,” a spus el.

Petrolul Ploiești se află pe poziția a 3-a în Liga I, dar nu a câștigat niciun meci din ultimele cinci. Noutatea de la prahoveni o reprezintă schimbarea antrenorului. Mircea Rednic și-a reziliat contractul cu galben-albaștrii pentru a fi instalat tehnician la Dinamo, iar Valentin Sinescu, fostul antrenor secund al echipei, a preluat funcția sa. Întrebat cum afectează acest lucru pe „U”, Falub nu și-a ascuns îngrijorarea.

„Cu siguranță este un dezavantaj pentru că noul antrenor cunoaște foarte bine echipa și ce se întâmplă [la Ploiești]. Știe jucătorii, știe ce poate fiecare și întotdeauna schimbarea antrenorului aduce o stare de spirit nouă. Eu personal aș fi preferat să rămână vechiul antrenor,” a declarat acesta.

„Petrolul are jucători foarte buni. Toată lumea știe că sunt jucători tehnici, rapizi, extrem de talentați. Sunt jucători care au costat mult și doar problemele din cadrul clubului au făcut ca Petrolul să aibă parcursul ăsta așa oscilant, pentru că după valoarea lotului era o echipă care s-ar fi putut bate la titlu fără probleme.”

„Încercăm să mergem la Ploiești și să ne facem treaba cât mai bine,” a încheiat Falub, care a recunoscut că va fi suporterul celor de la ASA Târgu Mureș în lupta pentru titlu.

„Târgu Mureș e o echipă la care țin foarte mult, o echipă pe care practic am constuit-o eu, cu Daniel Stanciu și domnul Maior. Am o simpatie deosebită și o relație foarte bună cu jucătorii de acolo și m-aș bucura foarte mult pentru ei să câștige campionatul. Fan nu pot să fiu, dar recunosc că sunt un simpatizant și un suporter al lui Târgu Mureș în finalul de campionat.”

Meciul dintre Petrolul și „U” se va disputa sâmbătă de la ora 19:45.

Comenteaza