"U" Cluj pierde la Ploiești și rămâne fără victorie pe terenul Petrolului

"U" Cluj pierde la Ploiești și rămâne fără victorie pe terenul Petrolului
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Eugen Neagoe a fost învinsă de "Lupii galbeni", scor 2-0, în runda cu numărul 19 a sezonului regulat.

Meciul a început cu un protest al ploieștenilor, care au rămas în propria jumătate și au refuzat să joace în primele 30 de secunde. Apoi, clujenii au avut posesia, dar nu au reușit să prindă pe picior greșit defensiva adversă.

După 10 minute, gazdele au preluat inițiativa și nu au mai cedat-o până la finalul primei părți. Petrolul a controlat jocul, în timp ce "U" Cluj s-a bazat pe o bună organizare și  contraatacuri, care însă nu au dat roade. 

Thiam a fost singurul om din ofensivă care s-a remarcat, dar a fost blocat de fiecare dată, în timp ce Filip a dat tonul la pressing, dar a fost rareori urmat de colegi. Deschiderea de scor a venit în cele din urmă la ultima fază a primei reprize. Meijers a reușit să scape de marcaj la un corner și l-a învins pe Iliev pentru 1-0 la pauză în favoarea "Lupilor galbeni".

Eugen Neagoe a efectuat trei schimbări în startul actului secund, încercând să ofere un suflu nou ofensivei. Totuși, jocul s-a desfășurat după același scenariu la reluare, abia după aproximativ 10 minute "studenții" au reușit să preia inițiativa. Gazdele s-au așezat pe două linii și au așteptat atacurile clujene, care nu au pus în pericol poarta lui Leitner.

Un șut de la distanță trimis de Purece și o reluare a lui Horșia în urma unui corner au fost singurele momente în care austriacul a fost pus la treaba de "Șepcile roșii". Echipa clujeană a fost lipsită de inspirație și a părut și incapabilă să depășească apărarea adversă.

Mai mult, gazdele au marcat din nou în finalul meciului, când Cioiu a profitat de o eroare enormă comisă de Ispas (90+3). Așadar, la capătul unui meci în care a contat puțin spre deloc în ofensivă, Universitatea Cluj a fost învinsă de Petrolul Ploiești, scor 2-0 și rămâne cu 18 puncte în clasamentul Superligii.

Comenteaza