"U" Cluj, primul antrenament în 2015. "Ne putem îndeplini toate obiectivele"

George Ogăraru şi Alfons Groenendijk au avut la dispoziție 16 fotbaliști la prima ședință tehnică din noul an.

Universitatea a efectuat miercuri, la prânz, primul ei antrenament din 2015, an în care speră să se mențină în Liga I și să ajungă în ultimul act al Cupei României. "Avem o echipă bună și ne vom îndeplini toate obiectivele. Ne vom salva de la retrogradare și, sper eu, vom juca finala Cupei", e mesajul mijlocașului Raul Costin. 

Universitatea a început pregătirile fără Bambara, care participă la Cupa Africii pe Națiuni, în vreme ce Panagopoulos, Skvorc, Gil Bahia, Ceppelini, Viveiros, Paulinho respectiv Mengolo, se vor alătura lotului până cel târziu joi. Zilele viitoare s-ar putea perfecta și transferul fundașului portughez Daniel Martins (21 de ani), ultima dată legitimat la Belenenses.

Deși vor duce o luptă pe două fronturi în noul an, optimismul este debordant în tabăra "Șepcilor roșii".

"Am revenit cu forțe proaspete. Avem și un nou coleg, e înalt, sper să ne ajute (Castillion, n.red). Așteptăm să sosească restul colegilor, după care să ne pregătim cât mai bine. Avem o echipă bună, un staff-tehnic profesionist. Au plecat câțiva colegi, este adevărat, dar sunt sigur că în locul lor vor veni alții și vom face o treabă bună împreună. Va mai veni un fundaș central, însă acolo îl avem și pe Ionuț Neag. Împreună cu ceilalți fundași, nu cred că se va resimți plecarea lui Ninu.

Avem o formație puternică și ne vom îndeplini toate obiectivele. Noi ne propunem să câștigăm cupa, dar, până acolo, trebuie să trecem de semi-finale. Sunt convins că ne vom salva de la retrogradare. Vreau să cădem în semi-finale cu CFR. Avem o revanșă de luat după meciul din campionat, pierdut în minutul 94. Cred că ar fi două partide extrem de interesante", a declarat Costin, înaintea antrenamentului. 

Situația financiară a echipei nu este alarmantă, a adăugat el.

"Avem restanțe financiare, dar nu sunt mari. Cu siguranță se va rezolva și acest aspect. Formăm o echipă omogenă, cu jucători care vor da totul pentru acest club, avem un staff-tehnic foarte bun. Vom face lucruri frumoase aici", a completat jucătorul. 

"Studenții" vor continua pregătirea pe plan local până pe 19 ianuarie, atunci când vor pleca într-un cantonament în Antalya, acolo unde vor juca mai multe meciuri amicale. 

"U" Cluj s-a despărțit, până acum, de Bucșa, Boutadjine, Niculescu, Mușat, Stojanovic și Ninu, în dreptul achizițiilor figurând, momentan, doar atacantul olandez Geoffrey Castillion.

Prima partidă oficială este programată în weekendul 20-22 februarie, pe Cluj Arena, cu ASA Târgu Mureș. 

Lotul prezent la reunire: 

Veselovsky, Dolha, Ciupe, Jovanovic, Neag, Bratu, Achim, Lungu, Costin, Boboc, Cristocea, Kovacs, Lemnaru, Morar, Gravenberch, Castillion.

Comenteaza