“U” Cluj reîncepe lupta pentru promovare. Energeticianul e primul adversar al anului

“U” Cluj reîncepe lupta pentru promovare. Energeticianul e primul adversar al anului
| Foto: foto Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

“Șepcile roșii” pornesc în mini-returul Ligii a 2-a de pe locul al patrulea și au un obiectiv clar: accederea în Liga 1, la finalul sezonului.

După o pauză competițională de aproximativ două luni, Universitatea Cluj reîncepe parcrsul din Liga a 2-a. Chiar dacă rezultatele din partidele de pregătire nu au fost cele mai bune, “studenții” sunt încrezători în șansele lor de a obține promovarea la finalul stagiunii. Primul adversar care le iese în cale elevilor lui Bogdan Lobonț este Energeticianul, formație ce ocupă locul opt în clasamentul ligii secunde.

Antrenorul “Șepcilor roșii” a avut un discurs precaut înaintea începerii sezonului de primăvară. “Rolul nostru este să antrenăm jucătorii și să obținem maximum din potențialul lor. Este începutul oficial pentru mine și pentru staff-ul meu pe banca Unviersității. Ne așteaptă un meci greu, întâlnim o formație care se află în reconstrucție, au venit mulți jucători tineri. Ținând cont și de previziunile meteo, va fi și mai greu. Sunt șanse mari să ningă și terenul să fie înghețat. Am lucrat în acest timp și am experimentat tot felul de suprafețe de joc.

Băieții ascultă tot ceea ce le cerem, sunt pregătiți și abia așteptăm să începem. Energia mea nu se canalizează către celelalte echipe, ci energia mea și a staff-ului se îndreaptă către ceea e facem aici. Rolul nostru este să obținem maximum din potențialul acestor jucători minunați, care au talent și sunt jucători importanți. Aici la Cluj am întâlnit mediul perfect care ne ajută să obținem acest lucru. Sunt convins că vom reuși”, a spus Bogdan Lobonț la conferința de presă premergătoare jocului.

În schimb, tehnicianul Energeticianului își dorește cu orice preț să demonstreze că formația sa poate învinge o candidată la promovare. “Sâmbătă vom întâlni un club puternic. Are ca obiectiv obligatoriu promovarea în Liga 1, are în componenţă jucători cu experienţă la un nivel superior şi de calitate individuală, iar pe banca tehnică are un nume consacrat în fotbalul românesc. Vin ca favoriţi la Petroşani şi prin prisma locului ocupat în clasament, dar nu îmi este teamă.

Acest cuvânt nu face parte din filozofia mea despre fotbal. În primul rând, este un sport pe care trebuie să-l jucăm cu suflet şi pasiune, dincolo de toată dezvoltarea financiară de care are parte. Îi respectăm, dar vom da totul pentru a încurca calculele hârtiei de dinainte de joc. Motivaţia pentru acest joc şi nu numai a început din prima zi de când am reluat antrenamentele”, a spus George Zima, conform liga2.prosport.ro.

În turul campionatului, Universitatea s-a impus în fața Energeticianului, cur 3-0 pe Cluj Arena. Dubla lui Gavra și golul lui Giurgiu au adus atunci victoria clujenilor. “Șepcile roșii” încep partea a doua a campionatului de pe locul al patrulea, cu 44 de puncte, două mai puțin decât liderul Sportul Snagov.

Comenteaza