“U” Cluj reîncepe lupta pentru promovare: “Trebuie să fim cu gândul la victorie la fiecare meci”

“U” Cluj reîncepe lupta pentru promovare: “Trebuie să fim cu gândul la victorie la fiecare meci”

Formația clujeană a revenit din cantonament și se pregătește de startul unei noi stagiuni, în care obiectivul este același ca și în precedenta, accederea în elita fotbalului românesc.

După ce în sezonul trecut “studenții” au fost la două meciuri distanță de Liga 1, noua stagiune începe cu același obiectiv. Întreaga suflare a “Șepcilor roșii” nu concepe ca echipa să rămână în eșalonul secund încă un an.

Cu o nouă strategie, bazată pe jucători portughezi, dar și cu un nou staff tehnic, condus de Cristi Dulca, clujenii sunt printre favoriții la promovare. Și rezultatele din amicale îi recomandă, plamaresul fiind de patru victorii și o înfrângere. Totuși, eșecul a venit în chiar prima partidă de pregătire, cea cu campioana Greciei, PAOK Salonic.

Antrenorul “studenților” a vorbit depsre perioada de pregătire și despre noul sezon. “Așteptăm cu nerăbdare începutul, a trecut perioada grea, de cantonament, de pregătire. În primul rând mă bucur că am avut un cantonament destul de productiv, cel mai important a fost că nu au fost accidentări. Ne concentrăm pe acest prim joc, cel cu Reșița și apoi vom lua fiecare meci în parte. Sunt foarte mulți antrenori și jucători cu nume în acest campionat, va fi foarte disputat, cu echipe de tradiție, cu suporteri, ceea ce e foarte bine pentru fotbal.

Am lucat la capitolul omogenizare, dar nu e ușor pentru noi într-o perioadă atât de scurtă să fie omogeni 100%. Sunt convins că prin antrenamente și jocurile care vor urma vo fi la capacitate maximă. Oricând pot veni jucători, vom vedea dacă vor mai veni. În jocurile oficială va fi altă tactică, altă emulație, altă emoție, sperăm să fie totul bine. Echipa e pregătită și sperăm să facem un joc bun”, a spus fostul internațional.

Cristi Dulca a dezvăluit și care sunt contracandidatele la promovare. “Sunt multe echipe care se luptă pentru promovare. Sunt Rapid, UTA, FC Argeș, multe echipe și-au expriemat dorința de a promova. Mai sunt echipele ce au venit din Liga 1, Călărași și Chiajna, deci va fi interesant. “U” Cluj are un lot bun și ne luptăm pentru promovare. Nu vreau să folosesc cuvinte mari, noi trebuie să fim modești în gândire și să fim cu gândul la victorie la fiecare meci”, a declarat antrenorul.

Tehnicianul “Șepcilor roșii” a explicat și cum va aborda partida din prima etapă. “Reșița e o echipă nou-promovată, dar are foarte mulți suporteri, eu mă aștept la 10-11.000 de oameni. Ei nu au mai jucat de foarte mult timp în Liga a 2-a. Noi respectăm foarte mult adversarul și trebuie să îi tratăm cu multă seriozitate și să ne impunem”, a precizat Dulca.

Noua achiziție a Universității Cluj, Artur Crăciun a vorbit despre cantonament și despre acomodarea în lotul “studenților”. “A fost un cantonament bun, productiv. Am jucat trei meciuri, le-am câștigat pe toate și am venit cu o dispoziție bună înainte de startul campionatului. Sper să începem bine și să facem tot posibilul să promovăm. Va fi un debut mai greu pentru că din ce știu Universitatea Cluj are o galerie mare, dar sperăm să vină să ne susțină oricum și sperăm să fie totul bine.

Din câte știu e Rapidul, Petrolul și Gloria Buzău în lupta pentru promovare. Totuși, nu am multe informații pentru că nu am auzit foarte multe despre Liga a 2-a. Vreau să cresc aici ca fotbalist, e o echipă cu ambiție, o echipă ce are istorie, dar și viitor. Mă simt foarte bine, echipa m-a primit foarte bine, însă toți au fost prietenoși”, a spus fundașul moldovean.

Prima partidă a Universității Cluj va fi în deplasare, contra celor de la CSM Reșița. Jocul e programat vineri, de la ora 18:00.

Comenteaza