“U” Cluj, reprezentată la loturile naționale. Un fundaș al “studenților”, printre jucători de la Juventus și Sassuolo

“U” Cluj, reprezentată la loturile naționale. Un fundaș al “studenților”, printre jucători de la Juventus și Sassuolo
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Formația clujeană se poate lăuda că unul dintre jucătorii de perspectivă a fost convocat la Naționala U19, de către selecționerul Laurențiu Roșu.

Dacă Naționala de seniori se află pe finalul campaniei de calificare la EURO 2020, pentru “micii tricolori”, greul de abia acum începe. Selecționata U19 va disputa o grupă de calificare, care îi poate trimite la Turul de Elită. Printre jucătorii selecționați de Laurențiu Roșu se numără fotbaliști de la Juventus, Sassuolo sau Duisburg, dar și fundașul Universității Cluj, Tudor Telcean. Apărătorul “Șepcilor roșii” a evoluat constant în ultimele partide și chiar a reușit să înscrie un gol în duelul din Cupa României, împotriva celor de la FC U Craiova.

Lotul României U19, convocat de Laurențiu Roșu:

Portari: Răzvan Ducan (Campionii FC Argeș), Szilard Gyenge (AFK Csikszereda Miercurea Ciuc)

Fundași: Alexandru Sîrbu (Dunărea Călărași), Tudor Telcean (Universitatea Cluj), Ștefan Nedelcu (AFC Metalul Buzău), Gabriele Boloca (Juventus Torino/Italia), Andreas Dumitrescu (FC Lugano/Elveția),  Radu Drăgușin (Juventus Torino/Italia)

Mijlocași: Darius Ghindoveanu (MSV Duisburg/Germania), Salvatore Marrone (Dunărea Călărași), Aurel June (ACS Foresta Suceava), Andrei Mărginean (US Sassuolo/Italia), Gabriel Toma (Dunărea Călărași), Cristian Dumitru (ACS Academica Clinceni), Alexandru Negrean (Viitorul Pandurii Târgu Jiu), David Miculescu (UTA Arad), Călin Popescu (ASU Poli Timișoara), Damian Isac (UTA Arad)

Atacanți: Luis Nițu (Universitatea Craiova), Leonard Mitruscsak (Plimob Sighetu Marmației)

România va evolua în Grupa 2 de calificare, care se va disputa în Serbia. “Tricolorii mici” se vor înfrunta cu Spania, Lituania, dar și cu țara gazdă. La Turul de Elită se vor califică primele două clasate din cele 13 grupe, cel mai bun loc trei și echipa Portugaliei.

Comenteaza