”U” Cluj s-a distrat cu Armenopolis în ultimul meci acasă din campionat

”U” Cluj s-a distrat cu Armenopolis în ultimul meci acasă din campionat
”U” Cluj a învins-o cu 8-0 pe Armenopolis Gherla, pe Cluj Arena, în ultimul meci de acasă din campionat.

Universitatea a deschis scorul în minutul 9, prin Adrian Pintea. Avantajul "Șepcilor roșii" a fost majorat de veteranul Dorin Goga (24). Peste alte șase minute, Rareș Takcs (30) a înscris pentru 3-0.

În pauza meciului, echipa de baschet masculin, U-BT Cluj, și-a prezentat cele trei trofee cucerite în acest sezon: Cupa, Supercupa și Campionatul României. Ultima competiție a fost câștigată vineri, la București, după o victorie în meciul 3 al finalei cu Steaua.

După întoarcerea de la cabine, Darius Hîmpea (52) a făcut 4-0 cu o execuție spectaculoasă din corner. La scurt timp, Goga (54) a semnat dubla.

Bucuria trupei lui Marius Popescu a fost umbrită însă de eliminarea lui Victor Manu (55), fundașul primind al doilea galben. În minutul 78, nou intratul Brian Lemac a marcat pentru 6-0 din pasa lui Dorin Goga. Tot Lemac (81) avea să înscrie și pentru 7-0. Pe final, Tinuț Budăcan (85) a închis tabela cu un șut senzațional din afara careului.

Echipa lui "Papi" a bifat a 26-a victorie din Liga a IV-a, acumulând 79 puncte. "Șepcile roșii" au ajuns la un golaveraj de 163-9. "U" a reușit totodată să o învingă a treia oară pe Armenopolis în acest sezon, după 2-0 săptămâna trecută în semifinalele Cupei României pe județ, respectiv 2-0 în turul seriei.

"Echipa e în creștere, ne antrenăm, avem niște obiective în ceea ce privește jocul. Din păcate, Takacs s-a accidentat. Vreo 8-10 zile este ieșit din calcule. Are o tăietură de 11 metri, pe tendonul lui Ahile, de sus până jos. Eu îi înțeleg pe băieții (de la Armenopolis - n. red.), dar trebuie să ai un pic de respect. Sunt jucători care se află la nivel de high class, pe lângă grupul lui Goga, Giurgiu sau Tavi Abrudan. Vezi atacul la atacul la Fodor, la Hordouan. Arbitrajul a fost permisiv.

Dar obiectivul nostru e victoria și l-am atins. Am rămas și în 10 oameni. Aici denotă și experiența, un astfel de jucător își vede de treabă, mai ales la 5-0. Nu poți să mai provoci la acest scor. Așteptăm să se refacă Tavi, l-am menajat pentru că e bolnav, Hațiegan se recuperează și el. Cu Giurgiu nu riscăm nimic, a suferit o contractură pe gambă.

Păcurar are nevoie de operație, are ligamentul colateral intern rupt, e fabulos ce ghinion a avut într-un an de zile. Va fi interesant la Mintiu Gherlii, în ultima etapă, victoria mă interesează. Vine finala Cupei, și apoi barajul, care e obiectivul nostru determinant", a declarat antrenorul Universității Cluj, Marius Popescu.

Cu o etapă rămasă de disputat, Universitatea Cluj își cunoaște programul de la barajul pentru promovarea în liga a treia. Prima manșă va avea loc sâmbătă, 17 iunie, de la ora 18:00, iar returul este programat o săptămână mai târziu, pe 24 iunie, începând cu ora 17:00. Vineri, 9 iunie, de la ora 17:00, pe Stadionul Dan Anca, "alb-negrii" vor evolua cu Gloria Cătina (liga a cincea) în finala Cupei României pe Județ.

Sâmbătă, 3 iunie, de la ora 16:00, "U" Cluj va încheia seria cu o deplasare la Vulturul Mintiu Gherlii.

"U" Cluj - Armenopolis Gherla 8-0 (3-0)

Cartonaș roșu: Victor Manu

Au marcat: Pintea (9), Goga (24, 54), Takacs (30), Hîmpea (52), Lemac (78, 81), Budăcan (85)

"U" Cluj: Pop - Budăcan, Ionescu, Irimie, Manu - Rogozan, Fodor - Takacs, Goga, Hordouan - Pintea. Antrenor: Marius Popescu

Au mai intrat: Hîmpea, Lemac, Salcău, Fizeșan

Stadion: Cluj Arena

Comenteaza