“U” Cluj s-a pierdut în ceața de la Miercurea Ciuc. A treia înfrângere la rând pentru “studenți”

“U” Cluj s-a pierdut în ceața de la Miercurea Ciuc. A treia înfrângere la rând pentru “studenți”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Echipa lui Costel Enache nu se regăsește și a suferit al treilea eșec consecutiv în Liga a 2-a, scor 2-1, împotriva celor de la Csikszereda.

Pe o ceață densă care obtura vizibilitatea jucătorilor, partida de la Miercurea Ciuc a început echilibrat. Totuși, gazdele și-au impus rapid jocul și, în ciuda ocaziei lui Goga din minutul 10, s-au instalat în jumătatea “studenților”.

Aproape de jumătatea reprizei, după o fază confuză în careul clujenilor, Bauza a reușit să înscrie, ajutat și de devierea lui Filip (19). Kelemen a avut și el o ocazie două minute mai târziu, însă Vâtcă a fost la post (21). Chiar dacă aveau nevoie de un gol care să restabilească egaliatea, “Șepcile roșii” nu au reușit să iasă din propria jumătate. Gazdele au continuat să domine, însă nu au mai amenințat poarta Universității Cluj.

Finalul de repriză a adus câte o ocazie de fiecare parte. Mai întâi, Eder Gonzalez a trimis din lovitură liberă în plasa laterală (38). Apoi, Goga a fost aproape de a înscrie, Rybansky a reținut (41), iar scorul pauzei a fost 1-0.

În startul actului secund, jucătorii nici nu au apucat să se așeze în teren că Csikszereda a înscris din nou, prin Meszaros, la o fază la care defensiva clujeană a fost spectatoare (46). “Studenții” și-au revenit cu greu după primirea celui de-al doilea gol însă au încercat să avanseze spre poarta adversă.

Gazdele s-au restras și au preferat să se bazeze pe arma contraatacului, însă elevii lui Costel Enache au încercat în zadar să înscrie. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului presiunea “Șepcilor roșii” a crescut, iar în minutul 78 Universitatea Cluj a înscris. Ribeiro a centrat bine în careu, iar Golan a reluat în plasa porții gazdelor.

Imediat, Taub putea restabili egalitatea, însă a luat la țintă portarul advers, din apropiere (80). Totuși, șansele echipei clujene au scăzut considerabil, după ce Filip a încasat al doilea galben și a fost eliminat (81). Până la final ocaziile au lipsit cu desăvârșire, iar gazdele s-au impus cu 2-1.

Echipe de start:

Csikszereda: Rybansky – Takacs, Kelemen, Apro, Marrone – Eder Gonzalez (Bara '90+2), Csuros – Botorok (Szondi '84), Bauza (Palmes '90+2), Jebari (Savin ‘60)– Meszaros (Bor ‘84)

”U” Cluj: Vâtcă – L. Rus, Telcean (Negrean ‘69), Luchin, Taub – I. Filip, Novac (Mureșan ‘69), Barbu (Ribeiro ‘69)– Mâneran, Goga (Gavra ‘53), Pîrvulescu (Golan ‘53)

În urma eșecului de la Miercurea Ciuc, Universitatea Cluj a ajuns pe locul 13 în eșalonul secund.

Comenteaza