"U" Cluj scoate un punct cu CS U Craiova. Nistor a fost eroul "studenților"

"U" Cluj scoate un punct cu CS U Craiova. Nistor a fost eroul "studenților"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a încheiat la egalitate, scor 1-1, jocul împotriva oltenilor, grație "veteranilor" intrați în repriza secundă.

"Studenții" au început plini de încredere jocul, însă entuziasmul s-a pierdut rapid. Echipa clujeană a greșit multe pase și a întâmpinat probleme serioase în a ajunge în treimea adversă. În schimb, Houri și Mitriță au fost tratați cu prea mult respect și au pus probleme de fiecare dată când au avut ocazia.

Mai mult, pressing-ul cu care Universitatea Cluj a obișnuit nu a mai funcționat ca de obicei, iar echipa a părut ruptă în multe momente. Astfel, în cele din urmă, defensiva gazdelor a cedat. După ce Crețu l-a testat pe Gorcea cu o execuție din marginea careului (28), portarul nu a mai avut ce face 3 minute mai târziu.

Markovic a șutat în blocaj, mingea a ajuns la Bancu, iar internaționalul a trimis din prima, direct în plasa porții formației clujene (31). Înainte de pauză, după ce Masoero a urcat în atac, Markovic putea profita de spațiul din defensivă, dar Gorcea a intervenit salavator în situație de 1 la 1. Așadar, Universitatea Cluj era condusă la pauză pe propriul teren, scor 0-1.

În primul sfert de oră de la reluare, Ioan Ovidiu Sabău i-a introdus în teren pe Dan Nistor și Alex Chipciu, iar atitudinea echipei a fost alta. "Studenții" au avut un ritm mult mai bun, însă le-a lipsit în continuare inspirația în apropierea careului advers. Prima ocazie importantă a gazdelor a venit în minutul 63, când Mitrea a trimis puternic din lovitură liberă, însă pe direcția portarului.

Clujenii au menținut presiunea, în timp ce oaspeții au tras copios de timp și chiar dacă au fost taxați de către public, dar arbitrul Iulian Călin nu a luat vreo măsură împotriva oltenilor. În ultimul sfert de oră elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au forțat, iar Ianis Stoica putea egala, dar a tras în portar, din poziție bună (78). La fel ca Mitrea, Vătăjelu a încercat să își învingă fost echipă din lovitură liberă, dar Popescu a scos de sub bară (84).

După ce Koljic a dat emoții cu o fază din care era mai greu să ratezi decât să marchezi (89), a venit golul care s-a lăsat atât de mult așteptat. Vătăjelu a trimis o minge înaltă, Nistor a stat bine pe respingere, a preluat și a trimis la colțul lung, fără speranțe pentru portarul advers. Entuziasmul de început a revenit atât în teren, cât și în tribune, iar clujenii au forțat, având în vedere că oaspeții au rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Ivan.  Totuși, tabela nu s-a mai modificat, iar Univeristatea Cluj și CS U Craiova au încheiat la egalitate, 1-1.

Comenteaza