”U” Cluj se întărește cu încă doi jucători de Liga 1

”U” Cluj se întărește cu încă doi jucători de Liga 1
”U” Cluj a perfectat primele mutări pentru noul sezon. ”Șepcile roșii” au bătut palma cu încă doi jucători de Liga 1. ”Am venit pentru că se dorește reînvierea spiritului Universității”, spune unul dintre ei.

Trupa lui Marius Popescu s-a înțeles cu mijlocașii Octavian Ursu (22 ani) și Mihai Onicaș (27 ani). Dacă primul a semnat deja cu "studenții", Onicaș este și el pe punctul de a reveni la echipa sa de suflet. Ambii jucători au evoluat ultima dată la Olimpia Satu Mare, în liga a doua.

"M-a atras proiectul, noua conducere, faptul că s-a luat de la 0 și că se vrea performanță. La asta m-am gândit prima dată. Încă nu am semnat, dar o voi face mâine. Ursu a făcut-o deja. Am vorbit și cu domnul Ovidiu Sabău, care mă așteaptă la antrenamente. "U" este echipa mea de suflet. Am venit pentru că se dorește reînvierea spiritului Universității, cu jucători tineri. De aici am plecat și eu", a spus Mihai Onicaș, pentru ZIUA de CLUJ.

Onicaș mai avea contract până la 30 iunie cu Olimpia Satu Mare (locul 9 din Liga 2), dar nu vrea să mai continue acolo. "Ei ar fi vrut să mai rămân, dar nu mi-am mai dorit eu, ținând cont și de situația financiară de acolo. Am avut 5-6 luni de restanțe salariale", a explicat el. Universitatea va avea, astfel, încă doi jucători cu experiență în Liga 1, după Giurgiu, Goga, Păcurar și Abrudan.

Mihai Onicaș și-a început cariera la Universitatea Cluj. În 2006 a ajuns la Steaua, iar pe 10 iunie 2009 a debutat oficial în Liga 1 într-un meci cu Unirea Urziceni. Mijlocașul de 27 ani a prins doar nouă meciuri pentru "roș-albaștri" în perioada 2007-14, fiind împrumutat în acest interval la Mureșul Deva, Poli Iași, ASA Târgu Mureș (de două ori), Unirea Urziceni și Viitorul Constanța.

În ultimii ani a evoluat de două ori la Olimpia Satu Mare, dar a avut și o scurtă experiență în Republica Moldova, la Speranța Nisporeni. Mihai Onicaș este fiul actualului team-manager de la "U" Cluj, Marian Onicaș.

Octavian Ursu a debutat în fotbal la celebra școală Ardealul, iar în 2010 a semnat cu "Șepcile roșii". A strâns 28 meciuri și 8 goluri pentru echipa de seniori a Universității între 2013 și 2016. În perioada petrecută la "U" a mai fost împrumutat pe la Unirea Slobozia, ACS Berceni și CS Mioveni. În vara lui 2016 a plecat la ASA Târgu-Mureș, iar în acest an a jucat la Olimpia Satu Mare, unde a fost coleg cu Onicaș.

Pe 9 iunie, "U" Cluj se va bate cu Gloria Cătina în finala Cupei României pe județ. Pe 17, respectiv 24 iunie va avea loc barajul pentru promovarea în liga a treia. Elevii lui "Papi" vor da piept în dublă manșă cu Avântul Bârsana sau Târgu Lăpuș. Ultimele două se vor întâlni pe 10 iunie, la Baia Mare, în finala Ligii 4 din Maramureș.

Comenteaza