"U" Cluj se întoarce doar cu un punct de la Botoșani, iar lupta pentru meținerea în Superligă continuă

"U" Cluj se întoarce doar cu un punct de la Botoșani, iar lupta pentru meținerea în Superligă continuă
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a încheiat la egalitate, scor 0-0, jocul din runda cu numărul 7 a play-out-ului.

Dacă în primele 15 minute gazdele au avut ințiativa și au încercat să surprindă defensiva clujeană, în special prin Mailat, "studenții" au preluat treptat controlul partidei. Universitatea Cluj a avansat în jumătatea adversă, majoritatea acțiunilor fiind purtate în flancul drept, acolo unde Martic și Tescan s-au înțeles de minune, iar elvețianul a arătat o bună dispoziție de joc și a părut încântat de revenirea pe poziția sa.

Prima ocazie importantă a meciului a venit în minutul 27, când Remacle a centrat, Tescan a apărut bine la colțul lung și a trimis cu capul în bară, iar balonul s-a scurs agonizant pe linia porții și apoi în afara terenului. Thiam și-a intrat și el în rol și a încercat să prindă pe picior greșit apărarea gazdelor, dar execuțiile finale l-au trădat, chiar dacă a fost aproape de a provoca un autogol al lui Tigănașu.

Cu cinci minute înainte de finalul primei părți, în urma unei lovituri de colț mingea a ajuns la marginea careului unde se afla Remacle, belgianul nu a ezitat și a trimis puternic la colțul scurt, dar Ducan a respins. Astfel, la capătul unei reprize în care ocaziile le-au aparținut "Șepcilor roșii", scorul era 0-0.

După revenirea de la vestiare, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au păstrat ritmul bun, însă oportunitățile de a marca au întârziat să apară. Mai mult, gazdele au reușit să creeze pericol în careul clujean, în ciuda faptului că posesia le-a aparținut oaspeților.

Antrenorul Unviersității Cluj a trimis forțe proaspete de pe bancă, însă oamenii din ofensivă nu au fost la fel de inspirați ca în prima repriză. În schimb, defensiva a arătat unele slăbiciuni, iar în minutul 70, Camara a scăpat singur spre poarta lui Gorcea, dar execuția sa a fost slabă.

Eforturile ambelor formații din ultimele minute au fost în zadar, iar partida s-a încheiat cu același scor cu care a început, 0-0. În urma acestui rezultat, Universitatea Cluj a ajuns la 27 de puncte în clasamentul play-out-ului Superligii, iar emoțiile continuă pentru "studenți".

Comenteaza