“U” Cluj se întoarce fără puncte de la Buzău după o nouă evoluție dezamăgitoare

“U” Cluj se întoarce fără puncte de la Buzău după o nouă evoluție dezamăgitoare
| Foto: FC Universitatea Cluj

Deși au condus la pauză, elevii lui Adrian Falub au fost învinși cu 2-1 de formația condusă de Ilie Stan.

“Șepcile roșii” au început bine jocul de la Buzău, iar experimentatul Ioan Filip a avut prima ocazie a clujenilor. După un sfert de oră de joc, Goga a deviat cu călcâiul pentru Golan, care a rămas singur cu goalkeeper-ul advers pe care l-a învins fără emoții.

Deși gazdele au încercat să avanseze și au căutat egalarea, Universitatea Cluj a ținut bine de minge și a controlat jocul. Prima oportunitate importantă a buzoienilor a venit în minutul 32, când Toma a șutat bine din lovitură liberă, însă Muțiu a respins spectaculos. Câteva minute mai târziu, portarul “studenților” a reținut șutul trimis de Toma.

Chiar înainte de finalul primei părți, Negrean a pătruns bine în care, i-a pasat lui Goga, însă șutul acestuia a trecut puțin pe lângă poarta lui Stoian. Astfel, Universitatea Cluj conducea la pauză, scor 1-0.

La revenirea de la cabine, gazdele au ieșit mult mai motivate și au dominat partida încă din startul actului secund. Prima ocazie a Gloriei Buzău a venit în minutul 53, când lovitura de cap trimisă de Huiban a trimis pe lângă poartă.

Elevii lui Ilie Stan au continuat să preseze, în timp ce Universitatea Cluj a preferat să practice un joc de așteptare. În cele din urmă, forcing-ul gazdelor a dat roade, iar în minutul 72, Iurcu a restabilit egalitatea.

Deși, în ciuda eforturilor ambelor echipe, partida părea că se îndreaptă către o remiză, Gloria Buzău a reușit să dea lovitura în minutul 86, prin Iurcu, după o greșeală în defensiva clujeană, iar trupa lui Ilie Stan a reușit să obțină cele trei puncte.

Echipe de start:

Gloria Buzău: Stoian – Ghinga, Toma, Ioniță, Balgiu – Tucaliuc, Huiban (Piftor ‘81) – Ignat (Pârvulescu ‘46), Roșă (Stoica ’46), Roșu (Iurcu ‘66) – Savin (Ciobanu ’46)

”U” Cluj: Muțiu – Inacio (Ștefănescu ‘87), Luchin, Mureșan, Neciu (Taub ’78) – Filip, Negrean, Barbu (Roskopf ’78) – Mânărean (Ilieș ‘61), Goga, Golan

loading...
Comenteaza