"U" Cluj se va duela cu FC Craiova pe un stadion de 31.000 de locuri

"U" Cluj se va duela cu FC Craiova pe un stadion de 31.000 de locuri
Clujul se va bate cu Craiova pe un stadion de 31.000 de locuri
Clujul se va bate cu Craiova pe un stadion de 31.000 de locuri
"U" Cluj se bate cu FC Craiova pe un stadion de 31.000 de locuri

Duelul din șaisprezecimile Cupei Românei dintre FC Craiova și "U" Cluj se va disputa pe noul stadion din Bănie - Ion Oblemenco. Este prima dată când o altă echipă în afară de CSU Craiova evoluează pe arena de 31.000 de locuri. 

FCU Craiova a primit acordul primăriei și va evolua pe Ion Oblemenco în confruntarea cu "U" Cluj, conform GSP. Formația patronată de Adrian Mititelu a fost susținută și de marea rivală de la CSU. Primăria a trimis o informare către FCU prin care e anunțată de decizia finală. 

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, înregistrată la Primăria Craiova, vă transmitem acordul autorității locale, în calitate de proprietar al obiectivului Complex Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal, privind desfășurarea meciului programat de către Federația Română de Fotbal, între echipele "U" Craiova și "U" Cluj”, se arată în comunicatul primăriei.

45.000 de lei trebuie să plătească Mititelu pentru a închiria stadionul la meciul cu "U" Cluj. Acesta a depus o cerere scrisă la Primăria Craiova prin care a cerut ca echipa sa să joace meciul pe Ion Oblemenco, iar acum CSU Craiova a anunțat că va ajuta formația din Liga 3. 

De la renașterea echipei FC U Craiova în Liga 4 în urmă cu două sezoane, Mititelu a încercat să joace pe Ion Oblemenco. Prima dată a depus hârtie scrisă către primărie înaintea inaugurării noii arene în 2017. Echipa lui era lider în Liga 4, dar oficialitățile craiovene nu au vrut să audă de acest lucru.

Mititelu a mai încercat să joace pe cel mai mare stadion din Oltenia și la debutul echipei în Liga 3, dar și de acestă dată fără succes. Nici o altă echipă de club n-a mai jucat până acum pe noul stadion din Craiova, în afară de CSU. Doar naționala României a disputat o partidă, în 2018, când a învins Suedia în meci amical, scor 1-0.

Șaisprezecimile Cupei României se vor disputa între 24 și 26 septembrie, pe terenul formațiilor venite din urna B, primele din listă. Va fi un singur meci. În caz de egalitate se vor disputa două reprize de prelungiri, apoi lovituri de departajare.

Comenteaza