“U” Cluj și-a prezentat “colonia portugheză”. Mesajul noilor achiziții: “Nu vrem să vorbim, ci să demonstrăm pe teren”

“U” Cluj și-a prezentat “colonia portugheză”. Mesajul noilor achiziții: “Nu vrem să vorbim, ci să demonstrăm pe teren”
Prezentare U Cluj
Prezentare U Cluj
Prezentare U Cluj
Prezentare U Cluj

Echipa clujeană i-a prezentat pe noii jucători cu care va încerca să atace promovarea în poate cel mai greu sezon din Liga a 2-a, din ultimii ani.

După o vară agitată, în care prezența în Liga 1 s-a ratat după un baraj, Universitatea Cluj a abordat o nouă strategie. “Șepcile roșii” au investit în jucători portughezi ce au evoluat în străinătate sau în Liga 1, care vor aduce un plus de experiență lotului condus de Cristi Dulca. Universitatea Cluj i-a prezentat pe Alex Pop, Victor Dican, Kay, Andre Castanheira, Inacio Miguel, Hugo Firmino, Pedro Mendes, Jose Costa și Rafa, fotbaliști ce urmează să ducă clubul clujean spre Liga 1.

Cristi Dulca a vorbit despre transferurile reușite de “U” în această vară. “Mă bucur că am reușit să facem niște transferuri importante pentru ceea ce va urma în acest campionat, care va fi mai greu decât cel care a trecut. Avem sprijinul autorităților și a conducerii pentru a ne îndeplini obiectivul până la urmă. Faptul că am adus jucători de valoare, care au crescut la academii mari din Portugalia este un lucru important. Îi avem și pe cei doi copii de mare viitor (Alex Pop și Victor Dican – n.red). Eu cred că vor mai veni 1-2 jucători în următoarele zile și vom definitiva lotul.

Eu am mai lucrat cu jucători străini și la Vaslui, fotbaliști ce aveau contracte de sute de mii de euro. Ei sunt profesioniști, sigur că trebuie să învețe cuvintele uzuale. Îl avem și pe Kay, care vorbește deja românește, iar ceilalți încep să învețe. Cred că ei pot aduce calitate, au jucat la echipe bune, au jucat majoritatea meciurilor în sezonul trecut”, a spus antrenorul.

Tehnicianul a vorbit și despre situația fotbaliștilor crescuți de “U” Cluj. “Clubul a început în 2016 noul proiect, vârfurile de generație de la juniori vor fi buni pentru prima echipă peste 2-3 ani. Până atunci îi avem pe Olteanu, Burghele, Văsălie sau Telcean, care au făcut deja pasul la echipa mare. Avem și alții care au devenit seniori și vom încerca să îi împrumutăm în Liga 1 sau Liga a 2-a. Ei sunt jucători născuți în 1999, care nu pot evolua în acest sezon deoarece noi avem nevoie de jucători din 2000”, a spus Dulca.

La rândul lor, noii fotbaliști ai Universității Cluj au vorbit despre noua experiență pe care o vor avea în România. Cei mai mulți dintre jucători au aflat de "U" Cluj prin prisma suporterilor și a facilităților de top de care dispune echipa.

Kay – fundaș, 31 de ani

Eu cred că va fi foarte greu, sunt multe echipe bune, de tradiție. Am ales Universitatea Cluj pentru proiectul de aici, am avut oferte mai bune, de la echipe de Europa League. Eu știam istoria clubului, când am fost ofertat, nu m-am gândit de două ori și am venit. Nu vrem să vorbim, ci să muncim la antrenament și demonstrăm pe teren. Nu există jucători străini și jucători din România. Noi vrem să fim o mare familie, un grup unit și să ne îndeplinim obiecitvul. Nu are importanță dacă suntem străini sau români, noi suntem “U” Cluj.

Alex Pop – atacant, 19 ani

După părerea mea va fi un sezon foarte greu, au promovat echipei bune și au retrogradat și altele din Liga 1. Nu cred că vom avea meciuri accesibile, dar noi vom încerca să câștigăm fiecare meci. Nu am reușit să promovăm anul trecut, însă acum ne-am întărit și vom încerca să ne îndeplinim obiectivul.

Victor Dican – mijlocaș, 18 ani

Sunt foarte fericit că am ajuns la Universitatea Cluj, e un club cu o istorie bogată și cu suporteri minunați. Anul trecut am încercat să vin la cât mai multe meciuri și atmosfera este senzațională. Noi vom încerca să ne îndeplinim obiectivul, acela de a promova.

Andre Castanheira – mijlocaș, 24 de ani

Am venit aici pentru proiect și am fost tras de faptul că “U” Cluj este un club mare. Când am văzut to ceea ce se întâmplă aici am devenit interesat. Știam câțiva fotbaliști din România și câteva echipe. Am vorbit cu Rafa și Pedro Mendes și ei au lăudat clubul și condițiile de aici. Nu știu foarte multe despre istoria acestui club, dar știu că fanii sunt extraordinari.

Inacio Miguel – fundaș, 23 de ani

Sunt foarte fericit să fiu aici, am ales acest club pentru condițiile pe care le-am văzut aici. De abia aștept să încep noul sezon, voi juca pentru prima dată în afara Portugaliei. Eu am jucat la Braga, care e un club mare în Portugalia, precum este “U” Cluj în România. Lucrurile sunt foarte asemănătoare aici și acolo. E bine că suntem atâția portughezi, atât în teren cât și în afara lui. Vremea va fi o problemă pentru mine, noaptea îmi e foarte frig, nici măcar nu vreau să mă gândesc la iarnă.

Hugo Firmino – mijlocaș, 30 de ani

Știam dinainte că “U” Cluj este un club mare, care merită să fie în Liga 1. Am venit aici să ajut la promovarea echipei. Clubul este unul foarte important în România, cu suporteri extraordinari.

Pedro Mendes – mijlocaș, 25 de ani

Am vrut să vin aici pentru proiect și pentru că știam că “U” Cluj e o echipă mare din România.

Jose Costa – portar, 25 de ani

Înainte să vin aici am vorbit cu Fortes de la Craiova și mi-a povestit despre club. Mi-au plăcut suporterii de aici și condițiile pe care le-am găsit. Eu am jucat și cu Felipe Nascimento (ex CFR Cluj, Dinamo).

Rafa – mijlocaș, 23 de ani

Eu am evoluat în sezonul trecut pentru Farul și când am jucat cu “U” și am văzut stadionul mi-am zis că trebuie să joc aici. Când am primit oferta am acceptat pe loc. E un club mare, condițiile sunt excelente. Noi trebuie să ne arătăm valoarea în teren și să promovăm. Trebuie să jucăm în viteză în noul sezon.

Universitatea Cluj va efectua și un cantonament în Slovacia, în perioada 15-25 iulie, unde elevii lui Cristi Dulca vor disputa trei partide amicale. 

Comenteaza