“U” Cluj țintește victoria în primul meci al sezonului: “E clar că nu jucăm la egal, ne dorim să fim în fruntea clasamentului”

“U” Cluj țintește victoria în primul meci al sezonului: “E clar că nu jucăm la egal, ne dorim să fim în fruntea clasamentului”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul formației clujene, Erik Lincar, a vorbit despre prima întâlnire a sezonului de Liga a 2-a, împotriva celor de la SSU Poli Timișoara.

După o pauză de aproximativ trei luni, Universitatea Cluj este gata să înceapă noul sezon din eșalonul secund. “Șepcile roșii” vor evolua în primul joc al stagiunii 2021-2022 în derby-ul studențesc împotriva celor de la SSU Poli Timișoara. Tehnicianul Erik Lincar a prefațat jocul împotriva formației din Banat.

”Jucăm cu o echipă care anul trecut a fost în play-off-ul Ligii a 2-a, o echipă solidă, o echipă care și-a păstrat un nucleu de jucători cu mare experiență, Mera, Scutaru, Axente, Ignea. Am văzut că au promovat și mulți jucători tineri interesanți, asta înseamă că ne așteaptă un joc interesant, un joc pe care elevii mei sunt pregătiți să îl înceapă cu determinare și cel mai important e să obținem punctele.

Sper să vină cât mai multă lume la stadion, să ne încurajeze și împreună să facem lucruri importante și să ducem echipa în Liga 1. A fost o perioadă complicată pentru toată lumea, însă am văzut atmosfera de la Arad și cred că fotbalul are nevoie de asemenea meciuri, care te motivează și te duc către marea performanță.

Primul joc e complicat pentru toată lumea. Pot spune că echipele care porneau ca favorite au cam câștigat meciurile din prima etapă, de aceea și noi suntem obligați să învingem. Avem un sistem mai ciudat, de aceea sunt importante punctele din fiecare joc.

E clar că nu jucăm la meci egal, ne dorim să fim în fruntea clasamentului. Echipa a reușit să se omogenizeze, deși e o echipă nouă, dar consider că prin tinerețea lor pot face față cu brio nivelului Ligii a 2-a și chiar să viseze spre prima ligă”, a declarat Erik Lincar.

Antrenorul a vorbit și despre cei doi goalkeeperi tineri pe care se bazează. ”Consider că cei doi portari sunt la un nivel foarte bun. Micle a apărat la Liga 1, iar Gorcea se pregătește de ceva ani cu prima echipă. Aceasta a fost strategia mea întotdeauna, am avut jucător under în poartă și zic eu am avut rezultate apreciate”, a spus tehnicianul.

Erik Lincar a vorbit și despre posibilitatea unor noi mutări în perioda de mercato. “Plecări sunt puțin probabil să mai existe. Așa cum am mai spus, am reușit să mai parafăm un transfer, dar orice e posibil până la data de 1 septembrie”, a explicat antrenorul.  

 

Comenteaza