News alert "U" Cluj, un nou transfer de la CFR. Ze Gomes, prezentat oficial

"U" Cluj, un nou transfer de la CFR. Ze Gomes, prezentat oficial
| Foto: FC Universitatea Cluj

Echipa condusă de Ioan Ovidiu Sabău a oficalizat împrumutul atacantului portughez.

FC Universitatea Cluj a reușit o nouă mutare în perioada de iarnă, clubul nostru ajungând la un acord cu atacantul Zé Gomes. Crescut de Benfica Lisabona, Zé Gomes a câștigat EURO U17 cu Portugalia în 2017, turneu la care a fost golgeter și cel mai bun jucător. Atacantul vine la ”U” sub formă de împrumut de la CFR, clubul nostru având și opțiunea unui transfer definitiv.

José „Zé” Gomes s-a născut în Guinea-Bissau pe 8 aprilie 1999, dar cariera sa fotbalistică se leagă de Portugalia, acolo unde a ajuns în urma unui turneu, în 2011. Ulterior, după împlinirea vârstei de 13 ani, Gomes a semnat cu Benfica Lisabona, pentru care a continuat să joace în primă fază la juniori, apoi și-a făcut debutul la seniori în sezonul 2016/2017.

În acel sezon, noul nostru atacant a avut trei apariții la nivelul primului eșalon, un meci în Cupa Portugaliei, precum și opt minute într-un joc contra lui Napoli în Liga Campionilor.

Prestații reușite în UEFA Youth League și cifrele la Benfica B

Fiind încă un jucător tânăr, Zé Gomes a evoluat în mare parte la Benfica B și la echipa din Youth League, în Liga Campionilor destinată juniorilor. În perioada petrecută la echipa secundă a Benficăi, atacantul a adunat 78 de meciuri cu 13 goluri și 5 pase de gol, iar în echipa de Youth League a avut 18 apariții cu 11 reușite și 4 assist-uri.

Perioada din Portugalia i-a adus cinci meciuri la echipa mare a celor de la Benfica Lisabona.

Împrumutul la un nou club portughez

Sezonul 2019/2020 a venit cu un împrumut la Portimonense SC, club pentru care a evoluat în special la echipa U23, acolo unde în 8 meciuri a reușit să marcheze 4 goluri. La echipa de seniori a prins două partide.

Mutarea în Polonia

În luna februarie a anului 2020, Zé Gomes avea să fie împrumutat în Polonia, la Lechia Gdansk. Trecerea într-un mediu nou pentru prima dată în carieră la nivel de seniori a însemnat 14 meciuri în fotbalul polonez, aproape toate în Ekstraklasa, și 2 goluri, plus un assist.

Benfica avea să-i acorde câteva meciuri la echipa B în 2020/2021 înainte să-l cedeze definitiv, de data aceasta în Bulgaria, la Cherno More Varna. Aici, Gomes a adunat 34 de meciuri cu 5 goluri și 2 pase de gol, fiind până acum la cel mai eficient sezon jucat la nivelul primei ligi indiferent de țara în care a evoluat.

Aventura italiană

Luna februarie a anului 2022 i-a adus un nou transfer, la Seregno Calcio în liga a treia italiană, acolo adunând 13 meciuri cu 3 goluri și un assist în peste 800 de minute jucate. Perioada din Italia s-a încheiat cu o retrogradare, echipa sa ajungând în Serie D.

Contactul cu Superliga României

În septembrie anul trecut avea să ajungă în România, unde a semnat cu CFR, pentru care a strâns 148 de minute, reușind să ofere o pasă de gol, în special la echipa secundă.

Prezențe numeroase la loturile de juniori ale Portugaliei

Pe lângă cifrele de la seniori, Zé Gomes are în spate o perioadă prolifică la juniori, acolo unde a evoluat pentru naționala Portugaliei la U15, U16, U17, U19 și U20. Eficiența maximă a avut-o la U15, unde în 3 meciuri a marcat de 3 ori, iar la U17 s-a remarcat în mod special în toată această perioadă, pe lângă faptul că a adunat 28 de prezențe reușind să marcheze și de 19 ori.

Îi urăm bun venit în familia Universității!", se arată în comunicatul Universității Cluj.

Comenteaza